Celsius Network postiže dogovore koji bi mogli omogućiti povrat sredstava klijentima: WSJ

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Kripto zajmodavac Celsius Network u bankrotu postigao je nagodbe koje bi mogle otvoriti put za dobijanje sudskog odobrenja za povraćaj sredstava klijentima, izveštava Wall Street Journal.

Kripto zajmodavac Celsius Network u bankrotu postigao je nagodbe koje bi mogle otvoriti put za dobijanje sudskog odobrenja za povraćaj sredstava klijentima, izveštava Wall Street Journal u petak, pozivajući se na sudske dokumente.

Sporazumi bi rešili zahteve klijenata u vezi sa optužbama za prevaru podizanjem povraćaja za 5%, navodi WSJ, dodajući da bi ukupno 30.000 zahteva koji traže 78 milijardi dolara moglo biti rešeno.

Prema izveštaju, Celsius će dobiti sudsko odobrenje za nagodbe 10. avgusta na saslušanju.

Saslušanje o potvrdi Celsiusovog plana reorganizacije zakazano je za oktobar, a klijenti bi mogli početi da dobijaju isplate kripto i drugih sredstava pre kraja godine, dodaje WSJ. Dok su advokati Celsiusa tvrdili da klijenti ne duguju ništa više od onoga što su deponovali, neki korisnici su podneli zahteve za naknadu štete zbog navodnog nepravilnog postupanja bivšeg menadžmenta.

SEC je tužio Celsius ranije ovog meseca

Securities and Exchange Commission ranije ovog meseca podneo je tužbu protiv Celsiusa i njegovog bivšeg izvršnog direktora Alex Mashinskog pred saveznim sudom, optužujući ih da su prikupili milijarde dolara putem prevare i neregistrovane prodaje, lagali investitore i manipulisali cenom domaće tokena.

Celsius je pre oko godinu dana podneo zahtev za bankrot u jednom od najpoznatijih kripto propasti ikada. U jednom trenutku, kripto zajmodavac je držao 30 milijardi dolara u sredstvima.