Side Protocol prikuplja 1,5 miliona dolara u pre-seed finansiranju kako bi proširio mrežu likvidnosti između različitih blockchain-ova.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Side Labs, firma koja razvija mrežu likvidnosti preko blokčejna Side Protocol, obezbedila je 1,5 miliona dolara finansiranja putem SAFT runde.
  • Side Labs namerava da koristi sredstva za proširenje tima, obezbeđivanje pravne usklađenosti i rast Mesh Liquidity Network.

Side Labs, startap koji stoji iza međusobno povezanog pružaoca likvidnosti Side Protocol, prikupio je 1,5 miliona dolara u pre-seed finansiranju.

Finansiranje je obavljeno putem jednostavnog sporazuma za buduću prodaju tokena, pri čemu je ukupna procena tokena iznosila 30 miliona dolara, rekao je suosnivač firme Shane Qiu za The Block. Učesnici uključuju Hashkey Capital, KR1, Continue Capital, Symbolic Capital, Informal Systems, Dora Ventures, Charles Lu, Harry Halpin, Eric Chen, Mirza Uddin, Siddhartha Dutta i Vincent Niu. 

Side Labs namerava da koristi prikupljena sredstva za proširenje tima i garantovanje poštovanja pravnih i usklađenih standarda dok razvija Mesh Liquidity Network, koji ima za cilj eliminisanje mostova i posredničkih tokena za razmenu imovine preko blokčejna putem mreže likvidnosti. 

Mreža likvidnosti

U narednom mesecu, Qiu je rekao da Side Labs namerava da pokrene privatnu testnu mrežu sa odabranom grupom članova podržavaoca firme i članova zajednice, uz izgradnju javne testne mreže koja istražuje nagrade za korisnike, mrežnu likvidnost, staking i upravljanje i druge funkcionalnosti. U roku od šest meseci, firma ima za cilj da lansira prvu verziju svoje glavne mreže, a zatim V2 testnu mrežu koja uvodi tehnologiju nultog znanja. Konačno, Side Labs namerava da lansira svoju V2 glavnu mrežu sa ZK tehnologijom kako bi pružio mrežnu likvidnost L1 i L2 protokolima u narednoj godini.

“Mrežna likvidnost predstavlja prirodan napredak u evoluciji razmene imovine između lanaca”, rekao je Qiu.

Qiu je prethodno radio kao istraživač u Binance Labs, investicionom odeljenju kripto berze giganta Binance.