Arbitrum se pridružio kao web3 igrač dok Aurory teži više-lančanim ambicijama.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Gaming resursi kompanije Aurory sada će moći da postoje na Solana ili Arbitrum, Ethereum Layer-2 mreži.

Web3 gaming kompanija Aurory je objavila da digitalni resursi koje korisnici mogu steći igrajući njihove besplatne igre sada mogu postojati na Arbitrum, Ethereum Layer-2 mreži.

“Uvek smo zamišljali Aurory kao deo više gaming ekosistema, i ovo je prvi korak ka ostvarenju te vizije”, izjavio je Jonathan Campeau, izvršni producent u Aurory. Gaming resursi kompanije sada će postojati na Arbitrum ili Solana blockchain-ovima.

Aurory je takođe izjavio da će igrači moći da koriste njihovu SyncSpace tehnologiju, koja im omogućava da deponuju gaming resurse na Solana i zatim ih povuku na Arbitrum, ili obrnuto. Kompanija se nada da će ovaj plan stvoriti “bezbedno iskustvo prelaska između različitih blockchain-ova za korisnike.”

Arbitrum mreža

U poslednjih nekoliko nedelja bilo je značajne aktivnosti vezane za Arbitrum mrežu. Prošlog meseca, ne samo da je Xai, blockchain fokusiran na gaming, najavio da će se lansirati kasnije ove godine na mreži, The Graph, vodeći protokol za indeksiranje i pretragu blockchain podataka, je saopštio da je započeo poslednju fazu migracije na Arbitrum. Ranije ovog meseca, Cega je proširila svoj strukturirani DeFi investicioni proizvod na Arbitrum ekosistem.

Aurory je takođe izjavio da će gaming resursi koje igrači mogu odabrati da postoje na Arbitrum-u uključivati Aury tokene, “igrive NFT likove, skinove i Neftie jaja.” Ovi resursi imaju ili će imati funkcionalnost u Aurory-jevim dve glavne igre koje su Adventure i Tactics.