Argo prikuplja 7,5 miliona dolara u prekomernoj prodaji akcija, planira da otplati dugove.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Argo Blockchain je završio prekomernu prodaju akcija, prikupivši oko 7,5 miliona dolara.
  • Kripto rudarska kompanija sa sedištem na Londonskoj berzi i Nasdaq-u planira da koristi sredstva za otplatu postojećeg duga.

Kripto rudarska kompanija Argo Blockchain je prikupila 5,75 miliona funti (oko 7,5 miliona dolara) putem istovremene institucionalne i maloprodajne prodaje akcija, koja je bila prekomerno tražena od strane novih i postojećih akcionara.

Argo je plasirao 51.340.000 novih običnih akcija institucionalnim investitorima po ceni od 10 penija po akciji, prikupivši otprilike 5,13 miliona funti (6,64 miliona dolara). Kripto rudar je takođe prikupio 616.000 funti (797.000 dolara) od maloprodajnih investitora koji su se pretplatili na 6.160.000 novih običnih akcija po istoj ceni, prema saopštenju Londonske berze objavljenom.

Argo je imao za cilj da prikupi najmanje 47.750.000 novih običnih akcija kako bi prikupio 4,78 miliona funti (6,18 miliona dolara), prema prethodnom saopštenju.

Akcije su izdate sa popustom od oko 14% u odnosu na 30-dnevni ponderisani prosečni trgovački volumen i otprilike 26% u odnosu na zatvarajuću srednju cenu 18. jula. Nove akcije predstavljaju otprilike 12% od ukupnog izdatog kapitala običnih akcija. Kripto rudar planira da koristi sredstva za otplatu postojećeg duga i sprovođenje projekata rasta, prema saopštenju.

Argo je podneo zahteve Finansijskoj kondukcijskoj agenciji i Londonskoj berzi za prijem novih akcija, koje se očekuje da postanu efektivne do 24. jula.

Akcie Argo su pale za više od 20% nakon vesti.

Izbegavanje bankrota

U decembru je Argo rekao da je slučajno objavio nacrte koji impliciraju da je podneo zahtev za zaštitu od bankrota prema poglavlju 11, ali da zapravo pokušava da izbegne tu sudbinu prodajom imovine. Kasnije tog meseca, Argo je potvrdio da je pristao da proda svoj rudarski objekat Helios kompaniji Galaxy Digital Mikea Novogratza za 65 miliona dolara. Argo je takođe dobio zajam od 35 miliona dolara od te kompanije.