RFK Jr. obećava da će osloboditi dobitke od bitkoina od poreza na kapitalnu dobit.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • RFK Jr. je rekao da bi koristio bitcoin da stabilizuje američki dolar i da oslobodi dobit od bitcoina od poreza na kapitalnu dobit.

RFK Jr. je rekao da bi njegova administracija koristila bitcoin i druge resurse da stabilizuje američki dolar i da oslobodi dobit od bitcoina od poreza na kapitalnu dobit.

Govoreći u utorak na događaju Heal-the-Divide PAC, predsednički kandidat SAD je rekao da bi njegova administracija “počela da podržava američki dolar stvarnim ograničenim resursima, kao što su zlato, srebro, platina i bitcoin, što bi se radilo da se ojača američki dolar i nastavi da garantuje njegov uspeh kao svetske rezervne valute.”

Kennedy je objasnio da bi proces bio postepen i, u zavisnosti od uspeha plana, prilagodio bi iznos podrške za dolar. “Moja namera bi bila da počnem veoma, veoma malo, možda 1% izdatih T-obveznica bi bilo podržano tvrdim valutama, zlatom, srebrom, platinom ili bitcoinom”, dodao je.

Kennedy je rekao da podržavanje dolara i američkih dugova tvrdim resursima može pomoći da se povrati snaga dolara i obuzda inflacija. “Ironično, moći ćemo da koristimo bitcoin da spasimo američki dolar”, dodao je.

Rekao je da bi Kennedy administracija podsticala širenje i propagiranje bitcoina i štitila samostalno čuvanje. Ponavljajući obećanje koje je dao na konferenciji Bitcoin 2023 u Majamiju, rekao je: “Vaš novčanik treba da bude vaš, i mi ćemo obezbediti mogućnost američkom narodu da pokreće bitcoin čvorove u svojim domovima.”

Konverzija bitcoina u dolar oslobođena od poreza na kapitalnu dobit

Pored toga, Kennedy je najavio da će osloboditi konverziju bitcoina u američki dolar od poreza na kapitalnu dobit.

Rekao je da bi takvo oslobođenje podstaklo investicije i podstaklo preduzeća da razvijaju svoje poslovanje u SAD umesto u drugim kripto-prijateljskim jurisdikcijama poput Singapura ili Švajcarske.

On je sugerisao da bi činjenje konverzije bitcoina neoporezivim događajima promovisalo inovacije, zaštitilo privatnost i otežalo vladama da koriste valutu protiv slobode govora. Napomenuo je: “Neoporezivi događaji su neprijavljivi, a to znači da će biti teže vladama da koriste valutu protiv slobode govora, što je jedan od mojih osnovnih ciljeva.”