Arkham Intelligence daje nagradu od 46.000 dolara za nalaženje FTX hakera

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Arkham Intelligence ima aktivnu nagradu za osobu koja može pronaći FTX eksploatatora novembra 2022. godine.
  • Lovec nagrada mora identifikovati krivca uz temeljno istraživanje, citirane izvore i druge dokaze kao podršku.
  • Pobednik lovac nagrade će zaraditi 100.000 ARKM, vrednih 46.000 dolara.

Firma za blokčejn podatke Arkham Intelligence je postavila nagradu na svojoj platformi za deljenje podataka Intel Exchange tražeći informacije o FTX eksploatatoru iz 2022. godine.

Korisnik ne samo da mora identifikovati entitet iza eksploatacije, već mora pružiti dovoljno istraživanja i citiranih izvora kako bi podržao dokaze da je entitet izvršio hakovanje. Arkham će nagraditi pobednički predlog nagrade sa 100.000 ARKM, vrednih oko 46.000 dolara. Lovci nagrada imaju rok do 17. avgusta da podnesu svoje predloge.

Nagrada je deo kontroverzne platforme Arkham Intelligence Intel Exchange. CEO Arkhama Miguel Morel kaže da će platforma podsticati istraživanje na blokčejnu kako bi se sprečili loši akteri u kripto prostoru, ali drugi tvrde da bi mogla podstaći objavljivanje ličnih informacija, pogrešno identifikovati krivca i druge negativne ishode.

Hakovanje

11. novembra 2022. godine, nepoznati entitet je ukrao oko 400 miliona dolara vrednih kripto sredstava sa kripto berze Sem Bankmana FTX – istog dana kada je firma podnela zahtev za zaštitu od bankrota prema poglavlju 11.

“Ovo je bio drugi najveći napad u 2022. godini i haker još uvek nije identifikovan”, napisao je Arkham na Twitteru. “Tokom noći hakovanja, komunikacija sa FTX-om je bila ograničena. Kasnije, CEO FTX-a Džon Rej III je potvrdio da je FTX izgubio sredstva u ‘neovlašćenim transakcijama’ putem Twitter naloga Generalnog savetnika Rajn Milera. Taj tvit je od tada obrisan.”

Čitajte još a sajber kriminalu u kripto okruženju.


Izvor: The Block