Izvršni direktor kripto sektora State Street-a napušta kompaniju

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Sven Verner, globalni direktor digitalnog čuvanja i plaćanja u State Street banci, napušta banku nakon osam godina, izjavio je izvršni direktor u objavi na LinkedIn-u.
  • I dalje optimističan u vezi tehnologije blockchain-a, Verner je naveo lične razloge i rekao da će “neko vreme biti van mreže”.

Glavni direktor digitalnog čuvanja i plaćanja jedne od najstarijih banaka u Sjedinjenim Američkim Državama, State Street, napušta firmu nakon osam godina.

U objavi na LinkedIn-u, globalni direktor digitalnog čuvanja i plaćanja u State Street banci, Sven Verner, najavio je svoj odlazak. “Moram da se pozabavim nekim ličnim stvarima”, rekao je u objavi, dodajući da planira da “neko vreme bude van mreže”.

Osim što je zahvalio svojim prijateljima u banci, Werner je spomenuo želju da u budućnosti posveti više vremena blockchain tehnologiji, koju smatra da “može promeniti svet na bolje”.

Pre State Street banke, Verner je radio u JP Morgan i Deutsche Bank, u koje se pridružio 2015. godine prema svom LinkedIn profilu.

Izgleda da je upravo u State Street banci Verner počeo da razvija svoj interes za kriptovalute. “U State Street banci sam obavljao uloge menadžera proizvoda u vezi čuvanja, gotovine i najnovije State Street Digital, što mi je omogućilo da pratim ono što je počelo kao radoznalost o digitalnim sredstvima i blockchain-u i pretvorim to u pravu opsesiju”, rekao je takođe u svojoj objavi.

Čitajte ostale kripto vesti.


Izvor: The Block