Dosadni Majmuni, Animoca Brands i kripto borbena igra

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Animoca Brands razvijač igara nWay licencira Yuga Labs-ov intelektualni vlasnički sadržaj dok lansira novu borilačku igru.
  • Lansiranje igre pod nazivom Wreck League je još jedan primer velikih blockchain kompanija koje pokušavaju da se približe potrošačima putem igara.

Gaming kompanija Animoca Brands se nada da će privući pažnju igrača sa novom web3 video igrom koja uključuje popularni intelektualni vlasnički sadržaj Yuga Labs-a kao što je Bored Ape Yacht Club.

Developer igrica iz San Francisco, nWay je sklopio sporazum sa Yuga Labs-om koji će mu omogućiti da koristi ne samo Bored Apes intelektualni vlasnički sadržaj, već i onaj Mutant Ape Yacht Club, Bored Ape Kennel Club i Otherside Kodas, saopštila je kompanija.

Nakon što je dobio popularni web3 intelektualni vlasnički sadržaj Yuga – najpoznatiji kao NFT kolekcije – nWay planira da objavi prvu sezonu borilačke igre pod nazivom Wreck League, naslov u kojem će igrači se boriti sa drugim igračima koristeći prilagodljive avatare. Igrači će takođe moći da sakupljaju i poseduju digitalne resurse unutar igre (NFT-ove), kažu kompanije.

“Radujemo se što vidimo [nWay] kako radi na pružanju zanimljivog iskustva igranja i dodatne koristi za vlasnike ovih kolekcija”, rekao je Spencer Tucker, glavni igrački direktor Yuga-e putem e-maila.

Iako Animoca-nWay dogovor nije direktno partnerstvo, to je još jedan primer Yuga-e koji koristi igre kao način proširenja dosega svog popularnog NFT brenda. Kompanija je objavila dve video igre sopstvene proizvodnje.

Suosnivač i izvršni predsednik Animoca-e, Džat Siu, vidi Wreck League kao još jednu priliku da upozna igrače sa naprednim digitalnim vlasništvom, osnovom blockchain baziranih igara. “Naša misija u Animoca Brands-u je da pružimo digitalna prava na imovinu svetskim igračima i korisnicima interneta… [Wreck League] će promeniti način na koji igrači učestvuju i takmiče se dok zaista poseduju svoje digitalne resurse.”

Animoca je kupila nWay 2019. godine i objavila igre koristeći poznati intelektualni vlasnički sadržaj kao što su Power Rangers: Battle for the Grid i WWE Undefeated.

“Naše verovanje je da će budućnost web3 igara biti vođena takmičarskim multiplayer iskustvima u realnom vremenu, koja će se besprekorno integrisati sa sadržajem koji korisnici generišu i blockchain tehnologijom (vlasništvo)”, rekao je izvršni direktor nWay-a, Tejhun Kim.


Izvor: The Block