Binance korisnička baza raste na 150 miliona, kaže CZ

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Binance je premašio 150 miliona korisnika, uprkos trenutnom pravnom sporu sa američkim regulatorima.
  • Broj korisnika kripto berze je bio 128 miliona u maju – što znači da je broj korisnika porastao za 22 miliona u samo tri meseca.

Kripto berza Binance je premašila 150 miliona registrovanih korisnika, prema rečima suosnivača i izvršnog direktora Changpenga “CZ” Zhoa – uprkos trenutnom pravnom sporu sa američkim regulatorima. Taj ”milestone” dolazi sa ponovnim ulaskom Binance-a na japansko tržište i dobijanjem licence u Dubaiju ranije ove nedelje, Zhoa je tvitovao.

U maju je broj korisnika Binance-a bio 128 miliona – što znači da je kripto berza dobila 22 miliona korisnika u samo tri meseca, uprkos trenutnom globalnom regulatornom nadzoru.

Binance i Zhao su tuženi od strane Komisije za trgovanje robnim futuresima u martu zbog navodnog rada “ilegalne” berze i “lažnog” programa usklađenosti. Nakon toga, u julu je Securities and Exchange Commission tužio Binance, Zhoa i Binance.US zbog navodnog kršenja američkih zakona o hartijama od vrednosti. Američko Ministarstvo pravde takođe navodno razmatra optužbe za prevaru protiv Binance-a, ali brine da bi to moglo izazvati paniku na berzi i povrediti korisnike.

U međuvremenu, Francuska takođe navodno istražuje Binance zbog navodnog pranja novca. U poslednjim nedeljama i mesecima, Binance je takođe napustio Holandiju, odjavio entitete na Kipru i Velikoj Britaniji, povukao svoju aplikaciju za licencu u Austriji i naređeno mu je da prestane sa radom u Belgiji.

Ipak, tržišni udeo Binance-a nastavlja da raste. On ostaje najveća kripto berza na svetu, sa gotovo 65% tržišnog udela u obimu trgovanja na licu mesta danas, prema The Block’s Data Dashboard-u.

Zhao ostaje posvećen “nastavku izgradnje”. Prošlog meseca je rekao da Binance “vrši mnogo priprema” kako bi pripremio svoje sisteme za veći obim trgovanja kriptovalutama u narednih šest do 18 meseci. Zhao očekuje porast obima trgovanja na osnovu istorijskih obrazaca i događaja, uključujući nadolazeće smanjenje nagrade za rudarenje bitkoina sledeće godine.


Izvor: The Block