Arthur Hejzov “Maelstrom” podržava Aethir u rundi finansiranja sa vrednošću od 150 miliona dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Aethir, decentralizovana mreža oblaka za gejming i veštačku inteligenciju, završila je Pre-A finansiranje, čime je ukupno prikupljeno do sada 9 miliona dolara, uz procenjenu vrednost od 150 miliona dolara.
  • Investicija će podržati globalne ekspanzione planove Aethira i pomoći u izgradnji infrastrukture mreže.

Decentralizovana mreža infrastrukture oblaka Aethir završila je Pre-A finansiranje, čime je ukupno prikupljeno do sada preko 9 miliona dolara, uz procenjenu vrednost od 150 miliona dolara.

Najnovije finansiranje Aethira predvodili su Sanctor Capital, Hashkey, Merit Circle i CitizenX, uz učešće Arthur Hayes’ Maelstrom, Mirana Ventures i Animoca Brands, među ostalima, prema saopštenju. Aethir nije otkrio tačan iznos prikupljen iz ovog kruga.

Investicija će finansirati ekspanziju projekta sa sedištem u Singapuru na ključna tržišta poput jugoistočne Azije, Latinske Amerike i Severne Amerike, kao i izgradnju decentralizovane infrastrukture oblaka ka rastućoj mreži kompanija za veštačku inteligenciju i gejming studija, izjavio je Aethir.

“Sektor oblaka tradicionalno je bio izazovna industrija za skaliranje, opterećena visokim troškovima, posebno za korisnike koji zahtevaju kompleksnu infrastrukturu za renderovanje u realnom vremenu ili striming – a to ne uzima u obzir dodatni stres na ekosistem usled procvata veštačke inteligencije”, rekao je suosnivač i izvršni direktor Aethira Mark Rydon.

Najnovije finansiranje Aethira

Najnovije finansiranje Aethira sledi prethodni Seed krug predvođen od strane Framework Ventures i Infinity Ventures Crypto u januaru 2022. godine.

“Podržavamo projekte koji koriste blockchain za rešavanje stvarnih problema. Aethir značajno proširuje tržište za gejming i druge striming sadržaje u najbrže rastućim (ali hardverski ograničenim) tržištima. Svi dobijaju kako Aethir raste – gejmeri, izdavači i globalno raspoređeni operateri čvorišta za renderovanje”, rekao je Maelstrom CIO i bivši izvršni direktor BitMEX-a Arthur Hayes.

“Da bi metaverz postao naseljen, uključujući i angažujući virtuelni univerzum, osnovna infrastruktura mora podržavati efikasno i jeftino računanje. Aethir je deo ove infrastrukture sledeće generacije koja otključava mogućnosti gejminga i socijalne komunikacije na koje smo čekali”, dodao je izvršni direktor Sanctor Capital-a Han Kao.