Axelar lansira “Interchain Token Service” radi poboljšanja interoperabilnosti imovine.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Axelar je predstavio Interchain Token Service (ITS), sa ciljem poboljšanja interoperabilnosti tokena na Ethereum-kompatibilnim lancima.
  • Decentralizovana berza SushiSwap je jedan od prvih korisnika “interchain tokena” omogućenih ovom uslugom.

Blockchain projekat Axelar je predstavio svoju Interchain Token Service (ITS), proizvod koji ima za cilj poboljšanje interoperabilnosti ERC-20 tokena na svim Ethereum-kompatibilnim lancima.

Usluga se posebno fokusira na interoperabilnost ERC-20 tokena na svim EVM-kompatibilnim ekosistemima. Ovi tokeni će biti generisani u odnosu 1:1 i upravljani uz pomoć Axelar-ovog nativnog računarskog okruženja, Axelar Virtual Machine.

Sushi, decentralizovana berza (DEX), je jedan od prvih koji koristi “interchain tokene” putem ove usluge. Sushi planira da koristi ITS kako bi omogućio besprekorno interakciju svog nativnog SUSHI tokena na više lanaca, izjavio je njihov tim. Početna implementacija će omogućiti interoperabilnost SUSHI tokena na Arbitrumu, Ethereumu, Optimismu i Polygonu, što će omogućiti SushiSwap decentralizovanoj berzi da efikasnije upravlja svojim višelančanim implementacijama putem Axelar mreže.

“Axelar-ova Interchain Token Service omogućava korisnicima Sushi-a da imaju besprekorno iskustvo na više lanaca”, rekao je Jared Grey, glavni kuvar u Sushi-u. “Trenutno postoji mnogo mostovanih verzija SUSHI tokena koje nemaju zamjenjivost i nose rizik mosta. Sa Interchain Tokenima, Sushi može postići pravu interoperabilnost između lanaca, jednostavno i sigurno.”

Uobičajeni pristup postizanju transfera između lanaca za Web3 aplikacije obično se oslanjao na mostovane verzije tokena, koje mogu biti izložene inherentnim sigurnosnim rizicima i problemima kompatibilnosti. Sergey Gorbunov, suosnivač Axelar-a, tvrdi da Axelar-ovo rešenje interoperabilnosti adresira ove izazove sa specijalizovanim pametnim ugovorima i razvojnim alatom, omogućavajući developerima da upravljaju interchain tokenima.