BarnBridge DAO je savetovan da obustavi DeFi operacije usled navodne istrage SEC-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Protokol BarnBridge, sa samo 1,35 miliona dolara ukupne vrednosti zaključanih sredstava, istražuje američka SEC, rekao je njegov advokat u petak, ne navodeći o čemu se radi u istrazi.
  • “Postojeći bazeni likvidnosti trebaju biti zatvoreni”, rekao je advokat BarnBridge-a.

BarnBridge DAO, koji pokreće mali DeFi protokol, suočava se sa istragom od strane američkog regulatora hartija od vrednosti. Advokat DAO-a je savetovao da svi proizvodi povezani sa BarnBridge-om obustave operacije u poruci na Discordu poslatoj u petak.

Douglas Park, advokat koji je angažovan od strane BarnBridge-a prošle nedelje, rekao je članovima DAO-a u petak putem Discorda da Securities and Exchange Commission (SEC) istražuje BarnBridge i pojedince koji su s njim povezani.

“Da bi se smanjila moguća dalja pravna odgovornost, postojeći bazeni likvidnosti trebaju biti zatvoreni, i ne bi trebalo pokretati nove bazene likvidnosti”, rekao je Park. “Svi radovi na proizvodima povezanim sa BarnBridge-om trebaju biti zaustavljeni, i pojedinci više ne bi trebali biti plaćeni za bilo koji rad koji obavljaju u vezi sa BarnBridge-om do daljnjeg obaveštenja.”

Tyler Ward, suosnivač BarnBridge-a, potvrdio je Parkovu poruku na Discordu, rekavši: “Savetovano mi je da se ne izjašnjavam o ovome ubuduće… Ovo bi bila najlošije osmišljena prevara u istoriji da bismo ovo izmislili.”

Park i Ward nisu detaljnije objasnili SEC istragu i nisu odmah odgovorili na zahtev The Block-a za komentar.

SEC nije odmah odgovorio na zahtev The Block-a za komentar.

Cena BOND-a pada

Cena BOND-a, domaće tokena BarnBridge-a, pala je za 9,3% na 3,01 dolara u poslednjih 24 sata, prema podacima sa CoinGecko-a.

Ukupna vrednost zaključanih sredstava BarnBridge-a iznosila je 1,35 miliona dolara u petak, u poređenju sa vrhuncem od oko 574,9 miliona dolara u novembru 2020. godine, prema podacima sa DeFi Llama

Protokol, koji je pokrenut u septembru 2020. godine, ima za cilj da pomogne investitorima da se zaštite od fluktuacija cena. Prema Medium blog stranici, BarnBridge ima za cilj da “ponudi zamene kamatnih stopa koje omogućavaju da se bilo kojim promenljivim prinosom zameni fiksna stopa”.

Istraga BarnBridge-a je još jedan primer – iako pomalo neočekivan – sve agresivnijeg stava SEC-a prema kripto industriji, i još jedan znak da vidi svoj opseg delovanja izvan centralizovanih kripto berzi.

Prošlog meseca, SEC je podneo tužbe protiv Binance-a i Coinbase-a, dve najveće kripto berze u industriji, zbog navodnog kršenja zakona o hartijama od vrednosti.