Binance planira da prvo uvrsti 34 tokena u Japanu

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Binance Japan, očekuje se da će u potpunosti pokrenuti usluge u avgustu, planira da na početku izlista 34 tokena – najviše ponuda među domaćim berzama, izveštava Coinpost.

Binance Japan, koji se očekuje da će se u potpunosti pokrenuti u avgustu, planira da na početku izlista 34 tokena – što znači da će odmah ponuditi više tokena od bilo koje domaće konkurencije, prema lokalnom kripto mediju Coinpost.

Coinpost izveštava danas da Binance takođe planira da izlista BNB, čime će njegov interni token biti dostupan prvi put u Japanu.

U saopštenju koje je podeljeno sa The Block, Binance je rekao da novi korisnici u Japanu mogu dobiti pristup uslugama uključujući trgovanje na licu mesta, Earn proizvode i svoju NFT tržištu.

Changpeng Zhao, osnivač i izvršni direktor Binance-a, rekao je u Twitter video u julu da najveća kripto berza na svetu pokušava da ponovo uđe na japansko tržište.

“Fantastično je videti da Japan prednjači u regulatornom okruženju Web3,” rekao je Zhao. “Japan ima veoma jasne propise od 2017. godine sa propisima o kripto berzama, a nedavno i ove godine sa otvaranjem okvira za izlistavanje kripto valuta, kao i u junu sa usvajanjem propisa o stabilnim kovanicama.” 

Zhao je dodao, “U tom smislu, Binance je izuzetno srećan što može da učestvuje na japanskom tržištu ponovo od akvizicije platforme SEBC u novembru prošle godine, i pokrenućemo punu uslugu u avgustu.”

Povratak na japansko tržište

U novembru 2022. godine, Binance je preuzeo 100% Sakura Exchange BitCoin – otvarajući put da bude regulisan od strane Japanske agencije za finansijske usluge.

Kao deo ovog novog poglavlja, SEBC je promenio svoje poslovno ime u Binance Japan Inc., prema saopštenju.

Povratak je usledio nakon što je JFSA izdao upozorenja 2021. godine protiv Binance-a, navodeći da berza posluje u zemlji bez registracije.


Izvor: The Block