Coinbase International ostvario promet od 1,96 milijardi dolara u julu

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Offshore berza Coinbase ostvarila je gotovo 2 milijarde dolara prometa prošlog meseca.
  • Momentum se usporio tokom meseca.

Offshore berza Coinbase ostvarila je gotovo 2 milijarde dolara prometa tokom jula, prema podacima The Block-ovog kontrolnog panela.

Firma, koja će izvestiti kvartalne zarade u četvrtak, lansirala je svoju berzu za berzanske ugovore registrovanu na Bermudima u maju kao deo onoga što je opisala kao “strateško širenje na globalnom nivou”. Firma je lansirala berzu sa dva ugovora, berzanske ugovore za bitkoin i etar. Tokom jula, Coinbase International je imao promet od 1,963 milijarde dolara na ta dva ugovora, pri čemu je aktivnost postepeno opadala tokom meseca.

Novo tržište Coinbase-a predstavlja mali deo šireg tržišta berzanskih ugovora za kriptovalute. U julu, promet berzanskih ugovora za bitkoin je premašio 550 milijardi dolara, prema podacima sa The Block-a.

Ipak, ovo su početni dani za novo tržište i može biti potrebno vreme da se izgradi likvidnost i privuku klijenti iz konkurencije. U poređenju, CME Group je ostvario promet od 64,3 miliona dolara za svoj berzanski ugovor za etar tokom prvog meseca trgovanja u 2021. godini, prema podacima sa The Block-a. Mesečni promet za berzanski ugovor za etar Coinbase International-a iznosio je 770 miliona dolara u julu.


Izvor: The Block