FTX predlaže “ponovno pokretanje” offshore berze

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Stečajni upravnik FTX-a je izjavio da bi propala firma mogla osnovati novu kompaniju koja će upravljati “restartovanom” off-shore berzom za FTX.com potražitelje, omogućavajući im da se opredele za držanje akcija, tokena ili drugih interesa u novoj off-shore kompaniji.

Propala kriptovalutna berza FTX danas je podnela nacrt plana reorganizacije u kojem je predloženo osnivanje “restartovane” off-shore berze dostupne za korisnike van SAD-a.

FTX je u nacrtu plana koji je podnet u ponedeljak naveo da dužnici nameravaju da razvrstaju potražitelje u nekoliko grupa, pri čemu će korisnici off-shore berze FTX.com biti klasifikovani kao “dotcom korisnici”, a korisnici FTX US kao “korisnici iz SAD-a”.

Svaki nosilac prava dotcom korisnika će dobiti proporcionalni deo prihoda iz fonda sredstava povezanih sa berzom FTX.com, umanjen za isplate dotcom korisničke klase i troškove, prema planu.

Konkretno, za fond dotcom korisnika, stečajni upravnik je predložio osnivanje nove kompanije sa investitorima trećih strana koja će upravljati “restartovanom” off-shore platformom – koja neće biti dostupna američkim investitorima. Alternativno, može se ući u spajanje ili sličnu transakciju.

“Umesto gotovine, Dužnici mogu odlučiti da Offshore Exchange Company uplati negotovinsku nadoknadu Fondu dotcom korisnika u obliku akcija, tokena ili drugih interesa u Offshore Exchange Company, ili prava na ulaganje u takve akcije, tokene ili druge interese”, navodi se u podnesku.

FTT potražnje će biti otkazane

Za nosioce FTT-a, u podnesku se navodi da će njihove potražnje “biti otkazane i poništene od Efektivnog datuma i nosioci neće dobiti nikakvu isplatu.”

Potražnje od strane ne-korisnika, poput onih za regulatorne kazne i poreze, biće podređene, prema dokumentu.


Izvor: The Block