Justin Sun kupuje 2,9 miliona dolara CRV

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Novčanik povezan sa Džastinom Sanom je kupio 5 miliona CRV tokena za 2 miliona dolara od osnivača Curve-a, Majkla Egorova, u verovatnom OTC (vanberzanskom) dogovoru.
  • San je takođe najavio partnerstvo između Trona i Curve-a na stUSDT.

Novčanik koji je označen kao pripadajući Džastinu Sanu, osnivaču blockchain mreže Tron, je kupio 5 miliona CRV tokena (vrednost oko 2,9 miliona dolara) od osnivača Curve-a, Majkla Egorova, za 2 miliona dolara u onome što izgleda kao OTC (vanberzanski) dogovor, prvo je primetila firma za bezbednost PeckShield. Analitičari iz Lookonchain-a su takođe potvrdili ovaj nalaz.

Iako tačna priroda i namera ovih transakcija ostaju pod spekulacijama, podaci sa blockchain-a ukazuju na mogući van-platformski dogovor sa Egorovom za kupovinu CRV tokena po ceni nižoj od tržišne, tačnije po ceni od 0,40 dolara po token-u.

San je takođe najavio partnerstvo između Trona i Curve-a, što izgleda potvrđuje vezu. U saopštenju, San je izjavio: “Uzbudjen što pomažemo Curve-u! Kao čvrsti partneri, ostajemo posvećeni pružanju podrške kad god je potrebno. Naši zajednički napori će omogućiti stvaranje stUSDT bazena na Curve-u, pojačavajući koristi za korisnike. Zajedno, cilj nam je da osnažimo zajednicu i izgradimo decentralizovane finansije.”

Napomena, stUSDT je opisan kao “prvi protokol za realne svetske aktive na Tron mreži.”

CRV se suočava sa turbulencijama

Ovo dolazi usred turbulencija na CRV tržištu. Vrednost je danas pala na 0,50 dolara, što je najniža tačka od novembra prethodne godine, pre nego što se oporavila na 0,59 dolara. U isto vreme, otvoreni interes za CRV-linked perpetual futures je porastao na preko 124 miliona dolara, prema podacima sa Coinalyze-a. Podaci o negativnim stopama finansiranja, takođe praćeni od strane Coinalyze-a, sugerišu da trgovci mogu kratiti CRV u očekivanju daljeg pada cene.

Kao odgovor na to, Majkl Egorov, osnivač Curve-a, pokušao je da stabilizuje svoju ličnu veliku DeFi poziciju koja je u opasnosti ako bi cena CRV-a naglo pala. Uz oštru volatilnost, Egorov je izvršio nekoliko ključnih transfera. Vratio je značajnu pozajmicu od 5,13 miliona FRAX stabilnog koina i povratio 12,5 miliona CRV tokena kao kolateral. Posmatrači su takođe istakli podatke sa blockchain-a koji pokazuju da je Egorov prebacio 12,5 miliona CRV sa Fraxlend-a na novi novčanik.

Pre ovih akcija, Egorov je primio USDT stabilni koin od anonimnih novčanika, što je izazvalo spekulacije od strane kripto komentatora o mogućim OTC dogovorima ili transakcijama van glavne platforme.


Izvor: The Block