Laser Digital spreman da ponudi usluge trgovanja i upravljanja imovinom

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Kripto ogranak kompanije Nomura, Laser Digital, dobio je punu licencu od regulatora u Dubaiju.
  • Dozvola omogućava Laser Digitalu da pokrene usluge trgovanja kriptovalutama i upravljanja imovinom.

Laser Digital Middle East FZE, kripto podružnica kompanije Nomura sa sedištem u Dubaiju, dobila je odobrenje za radnu licencu od regulatorne vlasti za virtuelnu imovinu (VARA) grada.

Puna licenca omogućava Laser Digitalu da pruža usluge brokera i upravljanja imovinom u vezi sa kriptovalutama iz svoje dubaijske jedinice, firma je rekla u utorak. Laser Digital će uskoro pokrenuti usluge trgovanja kriptovalutama van berze i investicione proizvode za institucionalne investitore, dodala je.

U junu je Laser Digital rekao da preuzima firmu za rešenja trgovanja Elysium Technology Group kako bi pružio usluge nakon trgovanja institucionalnim investitorima u vezi sa kriptovalutama.

“Veoma smo zahvalni VARA što je odobrila našu radnu licencu. Temeljan i konsultativan proces VARA pruža institucionalnim investitorima sigurnost koju zahtevaju da bi se angažovali u ovoj vrsti imovine”, rekao je Džez Mohideen, izvršni direktor kompanije Laser Digital, u saopštenju. “Sada kada je licenca na snazi, radujemo se rastu Lasera u narednim godinama.”

Kripto ogranak kompanije Nomura

Nomura je lansirala Laser Digital u septembru prošle godine usred kolapsa kriptovaluta. Firma, koja ima sedište u Švajcarskoj sa kancelarijama u Dubaiju i Londonu, takođe investira u startape u vezi sa kriptovalutama sa posebnim timom za rizični kapital. Do sada je investirala u preko deset takvih startapa, uključujući Orderly Network, WebN Group i Infinity Exchange, prema The Block Pro’s Deals Dashboard.

Dubaijska licenca kompanije Laser Digital dolazi nakon što je regulator grada navodno pooštrio nadzor nad tražiocima licenci za kriptovalute ranije ove godine nakon kolapsa, uključujući i FTX. Navodno se od tražilaca licenci tražilo više informacija, uključujući i od Binancea, kako bi se osigurala sigurnost u industriji kriptovaluta. Juče je Binance saopštio da je dobio minimalno izvodljivu operativnu licencu (MVP) od VARA – jedan korak do pune licence.

Uprkos velikim kolapsima kriptovaluta prošle godine, tradicionalne finansijske institucije poput Nomure i dalje se klade na sektor. Prošlog meseca, francuska banka Societe Generale dobila je prvu licencu za kriptovalute u Francuskoj. U junu je gigant za upravljanje imovinom BlackRock podneo zahtev za berzanski fond za bitkoin Komisiji za hartije od vrednosti i berze Sjedinjenih Američkih Država.


Izvor: The Block