Otvoreni interes za CRV-povezane futures, Curve token oporavlja od napada

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Curve-ov token CRV doživeo je oštar pad cene zbog napada reentrancy, što je navelo osnivača Michaela Egorova da preduzme mere kako bi stabilizovao svoju ličnu DeFi poziciju.
  • Uz tržišnu turbulenciju, Egorov je izvršio značajne transfere, uključujući otplatu zajma od 5,13 miliona FRAX stabilnih kovanica i povraćaj 12,5 miliona CRV tokena kao kolaterala.

CRV, domaći token Curve-a, strmoglavio se sa 0,73 na 0,5 dolara nakon napada reentrancy na Curve platformi. Osnivač protokola sada se bori da ublaži pritisak.

Vrednost CRV-a danas je dostigla 0,5 dolara, najnižu tačku od novembra prethodne godine, pre nego što se oporavila na 0,59. U isto vreme, otvoreni interes za CRV-linked perpetual futures porastao je na preko 124 miliona dolara, prema podacima Coinalyze-a. Podaci o negativnim stopama finansiranja, takođe praćeni od strane Coinalyze-a, sugerišu da trgovci mogu kratiti CRV u očekivanju daljeg pada cene.

Kao odgovor, Michael Egorov, osnivač Curve-a, pokušao je da stabilizuje svoju ličnu DeFi poziciju.

Trostrani ključni transferi

Uz oštru volatilnost, Egorov je izvršio nekoliko ključnih transfera. Otplatio je značajan zajam od 5,13 miliona FRAX stabilnih kovanica i povratio 12,5 miliona CRV tokena kao kolateral. Posmatrači su takođe istakli podatke sa lanca koji pokazuju da je Egorov prebacio 12,5 miliona CRV sa Fraxlend-a na novčanik. Pre ovog poteza, Egorov je primio Tether sa anonimnih novčanika, što je izazvalo spekulacije kripto komentatora o mogućim OTC poslovima ili transakcijama van glavne platforme.

U još jednom značajnom potezu, novčanik označen kao pripadajući osnivaču Tron-a, Justinu Sunu, povukao je 2 miliona Tether (USDT) sa Aave platforme za pozajmljivanje preusmeravajući ih Egorovu, kako je primetila firma za bezbednost PeckShield napomenula. Zauzvrat, Egorov je prebacio oko 5 miliona CRV (procenjeno na ~2,9 miliona dolara) Sunu, što može ukazivati na još jedan dogovor van platforme.

Trenutna dinamika je povećala zabrinutost u kripto zajednici. Egorov je deponovao značajnih 175 miliona CRV na Aave i pozajmio oko 59 miliona dolara sa faktorom zdravlja od 1,62, prema zapisima DeBank-a. Ako bi se cena CRV-a smanjila za samo 38%, moglo bi doći do masovnog događaja likvidacije koji bi se odrazio na širi DeFi pejzaž.


Izvor: The Block