Binance strategija šef potvrđuje da napušta kompaniju usred izveštaja o odlascima.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Patrick Hillman, glavni strateg Binance-a, potvrdio je da napušta kripto berzu. 
  • Fortune je ranije tokom dana izvestio da on, zajedno sa drugim vrhovnim izvršnim direktorima, napušta kompaniju. 

Patrick Hillman, glavni strateg Binance-a, potvrdio je da napušta kompaniju, tvitujući u četvrtak da to čini na dobroj osnovi. Fortune je ranije tokom dana izvestio da on, zajedno sa drugim vrhovnim izvršnim direktorima, napušta kompaniju. 

Nastavljam da poštujem i podržavam @cz_binance i zahvalan sam što sam imao neverovatnu priliku da radim pod njegovim vođstvom”, rekao je Hillman, referirajući se na izvršnog direktora Changpeng Zhao-a. “Bio sam ovde dve godine i jednostavno je vreme da krenem dalje ka sledećem izazovu.”

Hillman je takođe napomenuo da će njegova porodica dobiti još jedno dete u narednih nekoliko sati i rekao da je pravi trenutak da se povuče. 

“Nastaviću da navijam za svoje kolege u Binance-u i podržavam ovu industriju dok sazreva i razvija se. Blokčejn i kripto su ovde da ostanu i radujem se da ih vidim kako eksplodiraju u narednim godinama”, dodao je Hillman.

Ostali odlasci iz Binance-a

Fortune je izvestio da generalni pravnik Han Ng i SVP za usklađenost Steven Christie takođe napuštaju kompaniju. Publikacija je navela da su izvršni direktori odlučili da odu zbog odgovora Zhoa na trenutnu istragu koju sprovodi Ministarstvo pravde. 

Binance je rekao da nema ništa više za deljenje kada je kontaktiran od strane The Block-a. 

Ova osporena berza suočava se sa brojnim  regulatornim izazovima u SAD-u i inostranstvu. Komisija za hartije od vrednosti i berze je optužila kompaniju da laže kupce i da nelegalno posluje u SAD-u, dok Ministarstvo pravde navodno istražuje da li je prekršila sankcije protiv Rusije.