Bitcoin više ne može biti smatran “prolaznom modom”, kaže izvršni direktor Grayscale-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Bitcoin više nije “prolazni trend”, prema izvršnom direktoru Grayscale-a, Michaelu Sonnensheinu. 

Ulazak velikih investicijskih firmi poput BlackRock-a i Fidelity-a u trku za pokretanje fonda za spot bitcoin ETF pokazuje koliko bitcoin više nije “prolazni trend”, prema izvršnom direktoru Grayscale-a, Michaelu Sonnensheinu. 

Vođa najvećeg kripto asset menadžera je rekao The Block-u da “tržišni učesnici pozitivno reaguju na ulazak tradicionalnih finansijskih institucija u Bitcoin – trend koji dodatno potvrđuje vrednost imovine koja je nekada smatrana prolaznim trendom”, rekao je. 

Zaista, u sredu je izvršni direktor BlackRock-a – koji je iznenada podneo zahtev za spot bitcoin ETF sredinom juna – rekao Fox Business-u da je bitcoin ekvivalentan digitalnom zlatu. Ironično, to odražava osnovnu tezu marketinške kampanje koju je Grayscale sproveo 2020. godine. 

Godine 2017, izvršni direktor BlackRock-a, Larry Fink, je opisao bitcoin kao “indeks pranja novca”.

Bitcoin trajna vrednost

“Nedavne vesti o novim učesnicima u Bitcoin-u naglašavaju trajnu vrednost ove klase imovine, općenito, i mnogi investitori to vide kao jedinstvenu investicionu priliku jednom u generaciji”, dodao je Sonnenshein, referirajući se na porast konkurencije u prostoru upravljanja kripto imovinom. 

Grayscale, koji se bori da nadogradi svoj glavni proizvod GBTC u spot bitcoin fond, je zabeležio najviši mesečni prihod za ovu godinu u junu od svojih glavnih proizvoda GBTC i ETHE.