Lightning Labs objavljuje nove alate za razvoj veštačke inteligencije za Bitcoin.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Lightning Labs je objavio nove Bitcoin alate za veštačku inteligenciju. 

Lightning Labs, firma koja razvija Bitcoin Lightning mrežu, predstavila je novu kolekciju alata dizajniranih za razvoj veštačke inteligencije.

Ovi alati, koji uključuju LangChainBitcoin, omogućavaju programerima da lako integrišu Bitcoin i Lightning u svoje aplikacije veštačke inteligencije. Kolekcija uključuje LLM Agent BitcoinTools, koji omogućava programerima da kreiraju AI agente koji mogu držati Bitcoin saldo, slati/primati Bitcoin preko Lightning-a i interagovati sa Lightning Network Daemon čvorovima.

Dodatno, objava uključuje Aperture reverse proxy server, koji podržava Lightning Node Connect i nudi dinamično određivanje cene API endpointa.

Očekuje se da će ovi alati poboljšati dostupnost i funkcionalnost u infrastrukturi veštačke inteligencije, koristeći snagu Bitcoina i Lightning-a.