FBI je pretražio dom bivšeg izvršnog direktora Krakena: The New York Times

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • FBI je pretražio dom bivšeg izvršnog direktora Krakena, Jesse Powella, prema izveštaju The New York Times-a. 
  • Pretraga je deo istrage u vezi tvrdnji da je Powell hakovao i sajber-pratio neprofitnu umetničku grupu. 

FBI je pretražio dom bivšeg izvršnog direktora Krakena, Jesse Powella, u martu kao deo istrage u vezi tvrdnji da je hakovao i sajber-pratio neprofitnu umetničku grupu, prema The New York Times-u

Agenti FBI-a i kancelarije državnog tužioca za Severni okrug Kalifornije istražuju Powella od najmanje prošle jeseni. Neprofitna grupa tvrdi da je Powell ometao njihove račune, uključujući blokiranje pristupa e-pošti i drugim porukama, prema osobama koje su upućene u slučaj, a koje su govorile za The New York Times. 

Agenti su pretražili Powellov dom u Brentwoodu, naselju u Los Anđelesu, i uzeli elektronske uređaje. Tužioci nisu optužili Powella za bilo kakav zločin, navodi The New York Times.

Powell, koji je suosnivač berze Kraken, odstupio je sa mesta izvršnog direktora krajem prošle godine i i dalje obavlja funkciju predsednika upravnog odbora. 

Portparolka Krakena je rekla The New York Times-u da istraga nema veze sa kompanijom i da nemaju razloga da veruju da tužioci istražuju druge potencijalne probleme.