Šef Binansa odbacuje odlaske starijih zaposlenih kao “FUD”

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CEO Binance Changpeng Zhao je tvitovao da su medijski izvori “izmislili” razloge za odlaske.
  • Patrick Hillmann, koji je bio glavni strateg u Binance-u, rekao je da napušta kompaniju “u dobrim odnosima”.

CEO Binance Changpeng Zhao je nazvao izveštaje o odlascima visokih rukovodilaca “FUD”, tvrdeći da su to jednostavno deo normalne fluktuacije zaposlenih.

Zhao, suosnivač i izvršni direktor operatera kripto berze, tvitovao u petak ujutru po azijskom vremenu da su uzroci odlazaka “izmišljeni” od strane medijskih izvora i da su “potpuno netačni”. FUD je često korišćeni termin u kripto zajednici koji se odnosi na strah, neizvesnost i sumnju.

“Kako se tržišta i globalno okruženje za kripto menjaju, kako se naša organizacija razvija i kako se lične situacije menjaju, dolazi do fluktuacija u svakoj kompaniji. Zahvaljujemo svim bivšim članovima našeg tima na njihovom doprinosu našem rastu i želimo im sve najbolje. Takođe čestitamo članovima našeg tima koji su se razvili u ove nove uloge. Svi su zaista visokog kalibra”, napisao je Zhao u tvitu.

Odlazak visokih rukovodilaca

Nekoliko visokih rukovodilaca, uključujući glavnog pravnika Hana Nga, glavnog stratega Patricka Hillmanna i SVP za usklađenost Stevena Christieja, su obavestili Zhaa o svom odlasku ove nedelje, izvestio je Fortune u četvrtak, pozivajući se na izvore.

Fortune je takođe izvestio da najveća kripto berza na svetu prolazi kroz potpuni haos usled istraga Ministarstva pravde, pri čemu odlazak visokih zvaničnika dodatno pritiska situaciju.

Hillmann je tvitovao u četvrtak da se rastaje sa kompanijom, ali “u dobrim odnosima”.

“Bio sam ovde dve godine i jednostavno je vreme da krenem dalje ka sledećem izazovu”, rekao je Hillmann, dodajući da njegova porodica uskoro očekuje novorođenče i da je pravi trenutak da se povuče.

Binance je rekao da nema ništa više za deljenje kada je kontaktiran od strane The Block ranije danas.