Prodaja retkog dosadnog majmuna naglašava pad tržišta NFT-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Drugi najređi Bored Ape je danas prodat za samo 200 ETH.
  • Yuga Labs tvrdi da nije pogođen nedavnim padom cene u njihovoj kolekciji.

Drugi najređi Bored Ape Yacht Club NFT je prodat za samo 200 ETH (oko 372.000 dolara) – daleko ispod vrhunskih cena za najvrednije predmete iz kolekcije.

Bored Ape #3953, stvorenje sa kremastom dlakom i izbačenim očima koje žvaće picu, promenilo je vlasnika danas, prema podacima sa blockchaina. Rarity Sniper ga rangira kao drugi najređi predmet u kolekciji.

U prošlosti, majmuni sa sličnim karakteristikama su prodavani za milione dolara. Rekordna prodaja, posredovana od strane Sotheby’s-a 2021. godine, iznosila je 3,4 miliona dolara.

Vesti dolaze u trenutku kada su cene nekih od najpopularnijih NFT kolekcija drastično pale. Trenutna početna cena – najjeftinija tačka ulaska u NFT kolekciju – Yuga Labs-ovog Bored Ape Yacht Club-a iznosi 31 ETH (oko 58.000 dolara). Prethodno je iznosila 28 ETH, najniža cena u poslednjih 18 meseci i manje od polovine vrednosti na početku godine, prema podacima sa NFT Price Floor-a. Obim trgovanja kolekcijom je na najvišem nivou u poslednje dve godine, što ukazuje na prodaju.

Yuga ne brine pad

Yuga Labs, startap koji stoji iza BAYC-a, izgleda da nije pogođen padom.

“Nismo zainteresovani za praćenje kupovine ili prodaje naših kolekcija na tržištima jer to nema uticaja na ono što radimo u Yuga-i”, rekao je portparol The Block-u. “Naš fokus i dalje ostaje izgradnja sjajnih iskustava za naše zajednice i veoma smo uzbuđeni zbog svega što imamo u planu.”

Kripto Tviter je bio manje optimističan. Kako je jedan korisnik primetio, “Divlje je pomisliti da je na vrhuncu, pod u BAYC-u bio viši od ove prodaje (u dolarima, ne u ETH-u).”