Bitcoin fondovi beleže odliv od 13 miliona dolara dok ether i XRP idu protiv trenda

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Proizvodi za ulaganje u kripto imovinu su zabeležili neto odlive od 6,5 miliona dolara prošle nedelje, prekidajući četvoronedeljni niz priliva od ukupno 742 miliona dolara.
  • Eter je izuzetak od ovog trenda, sa prilivom od 6,6 miliona dolara, dok je i XRP pokazao znakove poverenja investitora.

Proizvodi za ulaganje u digitalnu imovinu su doživeli neto odliv od 6,5 miliona dolara nedeljno, prekidajući trend u kojem je tokom prethodne četiri nedelje pristiglo 742 miliona dolara. 

Bitcoin, uobičajeni lider, je doživeo odlive u iznosu od 13 miliona dolara. Eter je bio izuzetak, privukavši priliv od 6,6 miliona dolara prošle nedelje, što ukazuje na postepenu promenu sentimenta za kripto imovinu, prema najnovijem izveštaju CoinShares-a.

U međuvremenu, XRP je takođe pokazao znakove poverenja investitora, rekao je CoinShares. Nakon delimične pobede Ripple-a u pravnoj borbi sa Komisijom za hartije od vrednosti i berze, XRP proizvodi su privukli još 2,6 miliona dolara priliva tokom prošle nedelje, sada čineći 8% trenutne imovine pod upravljanjem provajdera poput Grayscale-a, Bitwise-a i ProShares-a. Solana, Uniswap i Polygon takođe su privukli manje prilive.

Nedeljni tokovi kripto imovine. Slika: CoinShares.

Kratkoročni proizvodi za ulaganje u bitcoin nastavili su niz odliva od 13 nedelja sa odlivom od 5,5 miliona dolara prošle nedelje. Udeo kratkoročnih proizvoda za ulaganje u bitcoin u ukupnoj imovini pod upravljanjem pao je na najniži nivo u preko godinu dana, na 0,4%.

Obim trgovanja je pao ispod nedeljnog proseka na 1,2 milijarde dolara, u poređenju sa 2,4 milijarde dolara nedelju pre toga.

Regionalno, severnoameričko tržište je bilo glavni izvor odliva, čineći skoro 99% (21 milion dolara). Međutim, ovo je delimično nadoknađeno sa 12 miliona dolara priliva u Švajcarsku i 1,9 miliona dolara u Nemačku.

Opšti obrt u tokovima dolazi dok je bitcoin pao na najniži nivo u mesec dana danas, trenutno trguje na 29.177 dolara, što je pad od 2,4% u poslednjih 24 sata, prema podacima CoinGecko-a. Eter je pao 1,4% na 1.848 dolara tokom istog perioda.