Fideliti podržana kripto berza EDXM proširuje institucionalni pristup sa Talosom.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • EDX Markets je integrisao sa trgovačkom platformom Talos, proširujući pristup institucionalnim klijentima mreži od preko 40 likvidnostnih mesta.
  • Ova saradnja predstavlja prvu integraciju sistema za upravljanje nalogom i izvršenjem (OEMS) za EDX Markets, pružajući dodatne alate za trgovanje institucionalnim investitorima.

Institucionalno usmerena kripto berza EDX Markets (EDXM) integriše se sa Talosom, institucionalnim pružaocem tehnologije za trgovanje digitalnim sredstvima.

Saradnja omogućava Talosu da postane prvi sistem za upravljanje nalogom i izvršenjem (OEMS) koji se integriše sa EDXM-om, pružajući institucionalnim investitorima pristup širem spektru likvidnostnih mesta putem svog interfejsa i alata za trgovanje, prema saopštenju.

“Ova saradnja proširuje naš spektar opcija za likvidnost za klijente, potvrđujući našu posvećenost pružanju sveobuhvatnog i robustnog iskustva trgovanja kako za tradicionalne finansijske institucije, tako i za kripto-nativne firme”, rekao je izvršni direktor EDX Markets-a, Jamil Nazarali.

Talos će EDXM-u omogućiti pristup svojoj mreži od preko 40 pružalaca usluga, uključujući vrhunske berze, čuvare, OTC stolove i trgovce na tržištu, dodaje se u saopštenju. Genesis Trading, BlockTower i Abra su navedeni među postojećim klijentima Talosa, prema njegovoj veb stranici.

“Integracijom sa našom trgovačkom tehnologijom, EDX Markets proširuje svoj doseg i unapređuje svoje ponude, donoseći sigurno, efikasno i transparentno iskustvo trgovanja učesnicima na tržištu”, rekao je suosnivač i izvršni direktor Talosa, Anton Katz. “Ova kombinacija će ojačati našu zajedničku misiju da podstaknemo institucionalnu usvajanje i podstaknemo konvergenciju tradicionalne finansije i digitalnih sredstava.”

Veliki podržavaoci

Podržan od strane velikih finansijskih igrača Citadel Securities, Fidelity Investments i Charles Schwab, EDXM je prvi put objavljen u septembru. Takođe ima podršku od Paradigm-a, Sequoia Capital-a i Virtu Financial-a.

Nazarali je rekao da će platforma učiti iz grešaka drugih koji su pokušali da privuku Vol Strit na digitalna sredstva u intervjuu za The Block u to vreme. “Činilo se da na tržištu postoji praznina za pravu berzu”, rekao je.

EDXM je krenuo uživo u junu, nudeći trgovanje četiri kripto sredstva: bitcoin, ether, litecoin i bitcoin cash.

Za razliku od postojećih kripto berzi, EDXM je pri lansiranju rekao da će se oslanjati na standarde tradicionalne finansije, ali će poslovati kao “ne-kustodijska” berza. Kao takav, EDXM ne upravlja direktno digitalnim sredstvima korisnika, već služi kao platforma koja omogućava firmama da izvrše trgovanje između kripto i fiat valuta.

Dizajniran da umanji rizike bezbednosti i zabrinutosti zbog potencijalne zloupotrebe sredstava klijenata, stvarni transferi između strana odvijaju se van platforme. Očekuje se da će maloprodajne brokerske kuće usmeravati naloge za kupovinu i prodaju svojih klijenata na njegovu platformu, slično tome kako funkcioniše berza. Dok EDXM planira da kasnije ove godine pokrene klirinšku kuću za olakšavanje poravnanja trgovanja, namerava da koristi banke trećih strana i kripto čuvare za čuvanje sredstava klijenata, rekao je tada.

Prošlog meseca, berza je takođe objavila zatvaranje druge runde finansiranja, sa investitorima uključujući Miami International Holdings i povezane kompanije firmi za vlasničko trgovanje DV Trading, GTS, GSR i Hudson River Trading.