Bitmain lansira Filecoin rudarske mašine sa cenom od 38.888 dolara.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Bitmain se širi na Filecoin rudarenje lansiranjem mašina po ceni od 38.888 dolara po jedinici.
  • Bitmain takođe nudi uslugu delegiranog stakinga po stopi od 0,5% mesečno.

Proizvođač kripto rudarskih mašina Bitmain prvi put se upušta u Filecoin rudarenje, nudeći novi model po ceni od 38.888 dolara po jedinici.

Mašine dolaze sa hash brzinom od 4.300T, a korisnici ih mogu smestiti na Bitmain-ovu platformu za rudarenje Antpool kako bi odmah po kupovini počeli da zarađuju nagrade, prema saopštenju.

Filecoin nudi jedinstvenu kombinaciju rudarenja i stakinga kako bi podržao svoju decentralizovanu mrežu za skladištenje. Provajderi skladištenja doprinose svojim računarskim resursima za skladištenje i povraćaj podataka, zarađujući rudarske nagrade na osnovu svojih kapaciteta skladištenja. Istovremeno, vlasnici tokena mogu stakovati FIL tokene kako bi podržali konsenzus i upravljanje mrežom, zarađujući staking nagrade.

Pored rudarskih mašina, Bitmain uvodi uslugu delegiranog stakinga za Filecoin po mesečnoj stopi od 0,5%, omogućavajući korisnicima da delegiraju svoje tokene trećoj strani, poput Antpool-a.

Prodaja Bitmain-ovih rudarskih mašina za Filecoin počinje 21. jula.