Bivši COO FTX-a, Vang, se pojavljuje u Sino Globalu: Bloomberg

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Bivši izvršni direktor FTX-a, Wang, pridružio se azijskom kripto VC-u Sino Global.
  • Prethodno je obavljala nekoliko ključnih uloga u propalom operateru berze.

Bivši izvršni direktor FTX-a, Constance Wang, pojavio se u kripto venture firmi Sino Global Capital.

Wang, koja je provela skoro četiri godine u FTX-u obavljajući nekoliko ključnih uloga, uključujući i COO, sada se pridružila Sino Globalu nakon što je držala nizak profil od pada grupe berzi, prema izveštaju Bloomberga objavljenom danas koji se poziva na anonimne izvore.

Nije bilo moguće kontaktirati Wangu za komentar. Sino Global nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Smatrana ključnim pomoćnikom bivšeg izvršnog direktora FTX-a, Sama Bankman-Frieda, Wang je takođe bila suizvršni direktor FTX Digital Markets, podružnice kompanije na Bahamima. Bila je odgovorna za vođenje globalnog rasta korisnika kompanije, kao i za partnerstva, PR i marketing, institucionalne klijente i geografsko širenje, prema njenom LinkedIn profilu. Prethodno je radila u Huobi Global i Credit Suisse.

Dok su se neki visoki izvršni direktori FTX-a našli u pravnim postupcima – a u nekim slučajevima i priznali krivicu – drugi su tražili novi početak. Amy Wu, koja je vodila FTX Ventures, nedavno se pridružila Menlo Ventures.

Sam Bankman-Fried se izjasnio da nije kriv za niz optužbi. Trenutno je pod kućnim pritvorom i čeka suđenje. 

Napomena: Bivši izvršni direktor i većinski vlasnik The Block-a je otkrio niz zajmova od bivšeg osnivača FTX-a i Alamede, Sama Bankman-Frieda.