Prime Trust stečaj je odobren od strane sudije iz Nevade

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Distriktni sudija Nevade odobrio je peticiju u junu da stavi kripto čuvara u stečaj, uz održavanje sudskog saslušanja u avgustu. 

Distriktni sudija Nevade odobrio je peticiju da stavi u stečaj Prime Trust, kripto čuvara koji se nalazi u problemima, prema saopštenju regulatora objavljenom u utorak. 

Nevadska odeljenje za finansijske institucije zatražilo je imenovanje stečaja prošlog meseca, tvrdeći da kompanija nema sredstava da pokrije depozite klijenata i da je izgubila pristup nekim novčanicima. 

“Sud, nakon pregleda tačaka i argumenata zajedno sa relevantnim izložbama podnetim u podršku Peticiji, uključujući saglasnost Odgovora, nalazi dobar razlog da odobri Peticiju”, sudija je rekao u Osmom sudskom okrugu Nevade, prema podnesku datiranom 14. jula.

Sudija je zatim naložio Prime-u da se pojavi pred sudom 22. avgusta i pokaže zašto peticija državnog regulatora ne bi trebala trajno biti odobrena, prema podnesku. 

Originalna peticija je imala za cilj preuzimanje svakodnevnih operacija kompanije i “temeljito ispitivanje svih finansijskih sredstava kako bi se utvrdila najbolja opcija za zaštitu klijenata Prime-a, ili rehabilitacijom i vraćanjem kompanije u privatno upravljanje ili likvidacijom kompanije.”

Prime ima problema sa povlačenjem sredstava

Regulator je u peticiji naveo da Prime nije ispunio obaveze i da duguje milione svojim klijentima. 

Prime Trust duguje preko 85 miliona dolara u fiat valuti svojim klijentima, ali ima manje od 3 miliona dolara gotovine, prema podnesku iz juna. Kompanija takođe duguje preko 69 miliona dolara digitalne valute svojim klijentima, ali trenutno ima oko 68 miliona dolara digitalnih sredstava.