Bivši izvršni direktor FTX-a istraživan zbog mogućih kršenja finansiranja kampanje: WSJ

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Rajan Salame, viši izvršni direktor bankrotirane kripto berze FTX, istražuje federalni tužilac u Menhetnu zbog mogućih kršenja zakona o finansiranju kampanje, prema izveštaju WSJ. 
  • Salame je finansijski podržao svoju partnerku Mišel Bond u njenom kongresnom izboru 2022. na Long Ajlendu. 

Federalni tužioci istražuju bivšeg izvršnog direktora FTX-a Rajana Salamea zbog njegove uloge u kongresnom izboru Mišel Bond 2022, prema izveštaju Wall Street Journal-a. 

Kako se navodi u izveštaju, tužioci iz Menhetna istražuju Salamea zbog mogućih kršenja zakona o finansiranju kampanje u vezi sa njegovom podrškom devojci Bond, koja se kandidovala u republikanskoj primarnoj trci za prvi kongresni okrug Njujorka. Istraga, koja datira barem od aprila, ispituje novac koji je Salame dao Bond, kao i zajmove koji su finansirali njenu kampanju, rekao je izvor za The Journal. 

Bond, koja se kandidovala na konzervativnoj platformi, prikupila je preko 660.000 dolara priloga, uključujući 54.000 dolara od Salamea. Ona je podržana od strane Donalda Trampa mlađeg i senatora Teda Kruza iz Teksasa. 

Istraga o finansijskom odnosu između Salamea i Bonda je odvojena od tekućeg slučaja protiv suosnivača FTX-a Sema Bankman-Frieda, koji je optužen za nepravilno trošenje depozita klijenata. Salame nije optužen u tom slučaju.