BlockFi je jedan korak bliže vraćanju sredstava klijentima

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Plan bankrota BlockFi napreduje sa novim uslovnim odobrenim suda.
  • Pala platforma za pozajmljivanje pozvala je sve kvalifikovane strane da glasaju o svom planu do 11. septembra.

Plan bankrota BlockFi napreduje nakon što je firma saopštila da je njen plan uslovno odobren od strane američkog suda za bankrot u New Jersey-ju.

Kompanija je izdala saopštenje u sredu, pozivajući kvalifikovane strane da glasaju za prihvatanje plana bankrota do 11. septembra. Prema BlockFi-u, uspešno odobrenje plana će “dovesti ove slučajeve do fer i vrednog zaključka koji će što je brže moguće vratiti sredstva klijentima”.

BlockFi je podneo zahtev za zaštitu u okviru Poglavlja 11 u novembru 2022. godine, navodeći nestabilnost na tržištima kriptovaluta i svoju izloženost propalom kripto berzi FTX.

“Misija BlockFi-a kroz ovaj proces bila je maksimalni povraćaj za naše poverioce, a uslovno odobrenje našeg plana je korak bliže ostvarenju tog cilja. Uvereni smo da naš plan pruža najbolji put za brzo vraćanje kriptovaluta našim klijentima i snažno pozivamo klijente BlockFi-a da glasaju za njegovo prihvatanje”, rekao je Mark Renzi, glavni direktor za restrukturiranje BlockFi-a, u saopštenju.

Nakon odobrenja plana, zajmodavac je rekao da će se fokusirati na povraćaj sredstava poveriocima od drugih bankrotiranih firmi, uključujući Alameda Research, FTX i Three Arrows Capital. Međutim, administratori i likvidatori ovih firmi su protiv BlockFi-ovog plana bankrota, tvrdeći da umanjuje njihove zahteve.

BlockFi je otkrio da će odustati od svih prava i tužbi koje može imati protiv svojih klijenata. Ova odricanja se odnose samo ako klijenti prihvate dobrovoljno oslobađanje treće strane koje nudi plan bankrota. Ovaj način povraćaja se odnosi na većinu poverilaca, osim onih koji su povukli 250.000 dolara ili više sa BlockFi Interest Accounts (BIA) ili BlockFi Private Client (BPC) naloga nakon 2. novembra 2022. godine.

Klijenti koji su preneli manje od 250.000 dolara sa svog BIA ili BPC na svoj BlockFi Wallet ili povukli manje od 250.000 dolara sa svog novčanika pre pauze platforme 10. novembra 2022. godine, neće morati da vrate ta sredstva. Poverioci koji potražuju manje od 3.000 dolara, ili oni koji smanjuju svoj zahtev na ovaj iznos, dobiće 50% svojih potraživanja u gotovini iz BlockFi-ove imovine.


Izvor: The Block