Cathie Woodova Ark Invest prodaje više od 50 miliona dolara vredne akcije Coinbase-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Ark Invest prodao je 478.356 akcija, vrednih više od 50 miliona dolara, Coinbase-a dok je akcija nastavila da raste.
  • Kompanija je prodala više akcija ranije tokom nedelje.

Ark Invest Cathie Wood je prodao više akcija Coinbase-a u petak dok je akcija nastavila da raste nakon odluka u slučaju SEC protiv Ripple-a.

Ark-ov flagship fond, Ark Innovation ETF, prodao je 263.247 akcija Coinbase-a, prema ažuriranju sa trgovinske radne površine menadžera fonda u petak. Njegov Ark Next Generation Internet ETF prodao je 93.227 akcija, a Ark Fintech Innovation ETF prodao je 121.882 akcija. Ukupno, prodaja je vredela 50,37 miliona dolara, na osnovu zatvarajuće cene akcije od oko 105 dolara u petak.

Prodaja je bila druga Ark-ova tokom nedelje nakon što je prodao akcije Coinbase-a vredne 12 miliona dolara u utorak. Akcije su porasle nakon što je Coinbase postao partner za deljenje nadzora za nekoliko aplikacija spot bitcoin ETF-a, uključujući gigante BlackRock i Fidelity. Osim toga, nedavne pravne odluke u vezi sa statusom kriptovalute XRP su dodatno podstakle optimizam u industriji.

Ark Invest je počeo da smanjuje svoje vlasništvo nad Coinbase-om prvi put u skoro godinu dana. Ipak, on je drugi najveći vlasnik akcija Coinbase-a, sa udelom od 6,30%, prema CNN podacima.

Coinbase je ove godine skočio skoro 200% uprkos tužbi koju je podnela Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze, što odražava širi trend rasta u akcijama vezanim za kriptovalute.