Cena bitkoina pada ispod 29.000 dolara

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Kripto akcije padaju jer je cena bitkoina dostigla najniži nivo u poslednjih šest nedelja.

Kripto akcije su pale u utorak jer je cena bitkoina dostigla najniži nivo u poslednjih šest nedelja. Ove promene su usledile nakon vesti juče da je federalni sudija izrazio neslaganje sa široko praćenom odlukom u tekućem postupku Komisije za hartije od vrednosti i berze protiv Ripple Labs.

Najveća digitalna imovina po tržišnoj kapitalizaciji pala je za 1,8% u poslednjih 24 sata na 28.790 dolara u 11:24 sati ET, prema podacima sa sajta CoinGecko. Poslednji put je trgovana ispod 29.000 dolara 21. juna.

Akcije Coinbase-a su pale za 7,4% na 91,30 dolara. Rudari su takođe pretrpeli gubitke, pri čemu je Riot Platforms pao za 5%, Marathon Digital za 6,5% i kanadska Hut 8 Mining za 5,7%.

Signali bikovskog tržišta

Bitkoin je veći deo prošle nedelje proveo ispod granice od 30.000 dolara, nedostajući podsticaj da održi uzlazni trend koji ga je ranije ovog meseca doveo do godišnjeg maksimuma od oko 31.800 dolara. 

Iako je pao ispod nedavnog opsega, analitičari sa sajta Bitfinex su rekli da su on-chain metrike bikovske.

“Kada bitkoin ponovo dostigne poziciju iznad svoje realizovane cene, nakon dužeg perioda provedenog ispod nje, to obično signalizira početak novog bikovskog tržišta. Ova korelacija između oporavka cene bitkoina i početka bikovskog tržišta je značajan trend u istorijskom performansu kriptovalute”, navodi se u izveštaju sajta Bitfinex za utorak.

CRV token Curve Finance-a je, s druge strane, pao za 8% na 58 centi nakon što je u nedelju iskorišćena njegova DeFi infrastruktura putem greške u osnovnom kodu. Ostali tokeni su takođe pali zbog zabrinutosti u vezi sa pozicijom od 168 miliona dolara koju je osnivač Curve-a, Majkl Egorov, držao na Aave protokolu, a koja je obezbeđena CRV tokenom.

Ukoliko bi se ta pozicija likvidirala, moglo bi se pokrenuti niz brzih likvidacija. AAVE je pao za 8%, COMP za 8,8%, MPL za 3,2% i MKR za 2%.


Izvor: The Block