Cene Azuki NFT-a pale su za 65% u mesecu nakon Elementals izdanja: Nansen

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Obim trgovanja Azuki je opao za oko 78% nedeljama nakon kontroverznog Elementals izdanja 27. juna, prema podacima iz Nansena. 

Cene Azuki NFT-ova su se smanjile za 65% od lansiranja Elementals u junu, prema podacima iz Nansena. 

27. juna, dan pre Elementals izdanja, cene Azuki su se kretale oko 15 ETH ($28,250). U mesecu koji je usledio, minimalna cena je pala na 5 ETH ($9,724) do 27. jula. 

Obim trgovanja Azuki je takođe opao za 78% ovog meseca.

Cena i obim trgovanja Azuki u protekle tri meseca. Foto: Nansen

Azuki Elementals izdanje

Azuki je lansirao novu kolekciju NFT-ova pod nazivom Elementals 27. juna koja je uključivala 10.000 anime-inspirisanih avatara koji su besplatno dodeljeni postojećim vlasnicima Azuki brenda. Još 10.000 je trebalo da bude ponuđeno na prodaju, ali kolekcija je rasprodata pre nego što je javnost imala priliku da kupi NFT.

Azuki je priznao greške u lansiranju, izjavivši “promašili smo”. Uprkos kontroverzi u zajednici, Elementals izdanje je donelo Azukiju 51 milion dolara u prodaji – najveći obim trgovanja za kolekciju od maja 2022. godine.