MarketVector i Figment predstavljaju prve indekse nagrada za staking

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • MarketVector se udružuje sa Figmentom kako bi stvorio prvi indeks nagrada za Ethereum staking u industriji.

MarketVector Indexes se udružuje sa firmom za infrastrukturu stakinga Figment kako bi predstavio, kako kažu, prve indekse nagrada za Ethereum staking u industriji.

“Ponosni smo što smo na čelu indeksiranja digitalnih sredstava i ova saradnja sa Figmentom odražava našu posvećenost pružanju institucijama i investitorima izloženosti vodećim sredstvima,” rekao je Martin Leinweber, strateg za digitalna sredstva u MarketVectoru, u saopštenju.

“Sada, menadžeri sredstava i savetnici mogu imati prilagođen pristup nagradama za staking kao prvi u industriji,” nastavio je.

Saradnja planira da lansira dva proizvoda – MarketVector Figment Ethereum Staking Reward Reference Rate i MarketVector Figment Ethereum Total Return Index.

‘Pouzdani, snažni podaci’

Josh Deems, vođa razvoja poslovanja u Figmentu, rekao je da će novi proizvodi “rešiti jedan od najvećih izazova sa kojima se institucije suočavaju u prostoru digitalnih sredstava, a to je pristup pouzdanim, snažnim podacima.”

Deems je dodao da će indeksi “otključati nove mogućnosti za institucije koje nude investitorima izloženost digitalnim sredstvima.” Rekao je da će omogućiti menadžerima sredstava da pruže proizvode sa nagradama za staking koje su benchmarkirane prema novim indeksima.