CEO kompanije Galaxy planira da premesti više ljudi u inostranstvo

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Ukratko:

  • CEO kompanije Galaxy Digital Holdings, Majkl Novograts (Michael Novogratz), planira da premesti deo svoje poslovne aktivnosti u inostranstvo.
  • Upozorio je da i druge kompanije čine isto.
  • Novogratz takođe izgleda da je odbacio nacrt zakona o kriptovalutama u američkom Kongresu, rekavši da ne veruje da će proći. 

CEO kompanije Galaxy Digital Holdings, Majkl Novograts, planira da premesti ljude iz SAD zbog regulatorne neizvesnosti koju mnogi kritičari smatraju razlogom zbog kojeg se kripto poslovanje povlači iz zemlje. Upozorio je da i druge kompanije prate isti put. 

“Mislim da ćemo sigurno u kratkom roku pokušati da premestimo ljude iz SAD u inostranstvo. I mnoge druge kompanije to čine”, rekao je Novogratsna Piper Sandler Global Exchange & FinTech konferenciji prošlog meseca, prema transkriptu koji je danas postao dostupan.

Kripto kompanije, uključujući Gemini, ostvaruju napredak u inostranstvu, pri čemu je ova berza prošlog meseca najavila da planira da proširi svoj kancelarijski prostor u Singapuru zapošljavanjem više od 100 zaposlenih u narednoj godini. Ovo dolazi u trenutku kada američka Komisija za hartije od vrednosti i berze podiže optužnice protiv velikih imena u kripto industriji, uključujući Coinbase i Binance, pri čemu mnogi zagovornici kriptovaluta tvrde da je potrebna veća regulatorna jasnoća. 

“Na srednji i dugi rok, SAD mora biti deo sistema”, rekao je Novograts. “Mi smo preveliki deo globalne ekonomije. A da bi kriptovalute zaista ostvarile svoju sudbinu, moramo uključiti SAD. I zato, ni u kom slučaju neću pružiti srednji prst regulatoru. Svaki dan pokušavamo da stupimo u kontakt sa političarima i regulatorima kako bismo postigli dobar dogovor.”

Novogratz ne deluje optimistično u vezi sa predloženim zakonodavstvom

Novogratsje takođe upitan o nacrtu zakona koji pokušava da pruži putanju za prelazak tokena sa tretmana kao hartije od vrednosti na tretman kao robe, što ima manje zahteva za otkrivanje informacija. Stariji republikanski članovi Predstavničkog doma, uključujući predsednika Odbora za finansijske usluge Predstavničkog doma, Patrika MekHenrija, predložili su ovaj zakon u junu. 

“Neće proći, ali barem postoji rezervacija”, rekao je Novograts

MekHenri je rekao da njegov odbor planira da glasa o tom zakonu već sledeće nedelje. 

Pratite naš blog i pronađite nas na Telegramu.