Coinbase će proširiti pristup glavnoj mreži za Base

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Javno lansiranje Base-a zakazano je za 9. avgust, čime će postati dostupan svima.
  • Coinbase je objavio bridge između svoje Base mreže i Ethereum-a.

Kripto berza Coinbase će 9. avgusta omogućiti pun pristup svojoj Base mreži i unapred je lansirala Ethereum bridge.

“Bridžing funkcionalnost Base-a je već dostupna, a glavna mreža će biti dostupna svima do 9. avgusta”, rekao je Džesi Polak, vođa protokola u Coinbase-u.

Objavljivanje zvaničnog bridge-a omogućava korisnicima da prenose tokene između Base mreže i Ethereum-a.

Base radi na OP softverskom skupu i predstavlja Layer 2 blockchain, sa ciljem da ima niže transakcione takse od Ethereum-a. Nastoji da se predstavi kao alternativan način korišćenja Ethereum-a, namenjen širokoj publici, od redovnih korisnika Coinbase-a do učesnika u DeFi-u. 

Base-ova mreža samo za razvojne programere je postala dostupna 13. jula i bila je prvenstveno dostupna programerima. Međutim, uoči zvaničnog lansiranja, nekoliko korisnika je prenelo sredstva na mrežu koristeći portal proxy ugovor i druge nezvanične mostove kako bi trgovali novim memecoinima koji su se lansirali na Base-u.

Značajan incident uključivao je Bald memecoin, koji je pokrenuo nepoznati programer. Prošle nedelje, token je imao vrednost od 85 miliona dolara. Njegova vrednost je naglo pala gotovo na nulu nakon što je programer iznenada povukao likvidnost iz Bald-ovog glavnog bazena likvidnosti, što podseća na karakteristike rug pull-a – obmane u kojoj ključni programeri ili vlasnici izvlače likvidnost, što dovodi do pada cene tokena. 

Ovaj nagli pad je zatim pratio veliki sigurnosni hak na decentralizovanoj berzi LeetSwap Base-a.

Prelazak sa faze samo za razvojne programere

Nakon što postane javno dostupan, Coinbase planira strukturiraniju fazu koja uključuje partnerska lansiranja. Tim planira da predstavi “Onchain Summer”, mesečni promotivni događaj na mreži. Ovaj događaj će uključivati saradnje sa brojnim partnerskim lansiranjima, uključujući Coinbase, Atari, OpenSea, Showtime, Optimism, Rainbow Wallet, Manifold, Parallel i Friends With Benefits.

Dodatno, počevši od 9. avgusta, mreža će uvesti NFT funkcionalnosti. Korisnici će moći da izrađuju komemorativne NFT-ove, učestvuju u zadacima kako bi zaradili nagrade i rezervišu cb.id kripto korisnička imena na Coinbase Wallet-u.


Izvor: The Block