OSL dobija licencu za trgovinu Bitcoinom i Ethereumom

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Hongkonška Komisija za hartije od vrednosti i berze dodelila je OSL licencu za trgovinu bitkoinom i etrom na malo.
  • OSL postaje druga firma – posle HashKey-a – koja je dobila licencu za maloprodajnu trgovinu kriptovalutama.

OSL je dobio licencu od finansijskog regulatora Hong Konga za maloprodajnu trgovinu kriptovalutama. Berza postaje druga platforma za trgovanje kriptovalutama u gradu koja je dobila licencu za maloprodajne usluge, nakon odobrenja HashKey-a danas. Licenca Komisije za hartije od vrednosti i berze omogućava maloprodajnim investitorima iz Hong Konga da započnu trgovinu bitkoinom i etrom.

“Ovo je značajna prednost prvog pokretača i direktni rezultat naše strategije da prvo stavimo regulaciju i usklađenost. To pokazuje kako je regulacija osnova budućeg rasta i opšte prihvaćenosti u digitalnom prostoru imovine”, rekao je izvršni direktor OSL-a Hugh Madden.

“Dodelom ove licence, Komisija za hartije od vrednosti i berze je pokazala da je moguće regulisati i bezbedno trgovati digitalnim tržištima imovine i verujemo da će to otvoriti novo doba rasta i prihvatanja digitalne imovine, i uzbuđeni smo što smo na čelu ovog pokreta”, rekao je šef odeljenja za regulatorne poslove BC Technology Group Gary Tiu.

Za razliku od kontinuirane zabrane kriptovaluta u Kini, Hong Kong je ove godine usvojio prijateljskiji stav prema firmama koje se bave kriptovalutama. Da bi ojačao svoj položaj kao globalni finansijski centar, vlasti su u oktobru objavile nekoliko izjava o kriptovalutama i u decembru su usvojile amandman koji je pokrenuo potpuni režim licenciranja pružalaca usluga virtuelne imovine.


Izvor: The Block