Coinbase će potpuno ukinuti program zajmova podržanih bitcoinom za maloprodajne korisnike.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Coinbase će potpuno ukinuti svoj program Pozajmice za maloprodajne korisnike, od 20. novembra.

Coinbase će zatvoriti program Pozajmice za maloprodajne korisnike koji im je omogućavao da dobiju gotovinske zajmove koristeći bitkoin kao kolateral.

U maju je Coinbase rekao da korisnici više neće moći da uzimaju nove zajmove sa Pozajmice. Sada kompanija kaže da imaju do 20. novembra da plate sve preostale iznose ili će kripto berza prodati bitkoin kolateral kako bi zatvorila zajmove, prema e-pošti koju je kompanija poslala korisnicima, a koju je vidio The Block.

“Odlučili smo da potpuno ukinemo Coinbase Pozajmicu za maloprodajne korisnike od 20. novembra 2023. godine kako bismo usmerili svoje resurse na proizvode i usluge koje najviše zanimaju naše korisnike”, rekao je portparol Coinbase-a za The Block. “Obavestili smo korisnike koji imaju zajmove i preduzimamo dodatne mere kako bismo im obezbedili glatku tranziciju, uključujući četvoromesečni period otplate zajma i pristup prioritetnoj korisničkoj podršci putem Coinbase One.”

Coinbase Prime, institucionalni korisnici nisu pogođeni

Bitno je napomenuti da se ova promena odnosi samo na maloprodajne korisnike Coinbase-a, a ne na njegove Prime ili institucionalne korisnike.

Potpuno ukidanje programa Pozajmice dolazi usred pravnog spora između Coinbase-a i američke Komisije za hartije od vrednosti i berze. SEC je prošlog meseca tužio Coinbase zbog nedostatka registracije kod agencije i prodaje mnogih tokena koji navodno nisu registrovane hartije od vrednosti.