Stanje kriptovaluta: Korporativna usvajanja

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

The Block Research je u partnerstvu sa Coinbase-om kreirao “Stanje kriptovaluta: Korporativna usvajanja”. Da biste pristupili punom izveštaju u PDF formatu, molimo popunite formular ispod 

 

Više od polovine – 52% – Fortune 100 kompanija je pokrenulo kripto, blockchain ili web3 inicijative od početka 2020. godine, prema istraživanju koje je sprovedeno u saradnji sa The Block-om. Oko 60% inicijativa Fortune 100 kompanija koje su prijavljene od početka 2022. godine su ili u fazi pre lansiranja ili su već lansirane. Kada se pogleda šira slika, 83% ispitanih izvršnih direktora Fortune 500 kompanija koji su upoznati sa kriptovalutama ili blockchain-om kažu da njihove kompanije imaju trenutne inicijative ili planiraju takve inicijative.

Ove kompanije, među najvećim i najpoznatijim na svetu, inoviraju i ulažu u ove tehnologije jer znaju da naš vekovima star globalni finansijski sistem treba ažurirati, da blockchain može biti osnovno rešenje i da ne držati korak znači gubiti teren u ovoj globalnoj ekonomiji u odnosu na konkurente širom sveta, između ostalih razloga. Oko dve trećine (64%) ispitanih izvršnih direktora Fortune 500 kompanija koji su upoznati sa kriptovalutama ili blockchain-om kažu da je ulaganje u ove tehnologije važno za održavanje koraka sa konkurencijom.