Osnivač Uniswap-a, Hejden Adams, doživeo je hakerski napad na Twitteru.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Twitter nalog Hayden Adamsa, tvorca Uniswap-a, hakovan je u četvrtak popodne, sa nekoliko tvitova poslatih sa naloga koji upućuju na prevarene veb sajtove.

Twitter nalog Hayden Adamsa, tvorca DeFi kripto berze Uniswap, je hakovan u četvrtak popodne, sa nekoliko tvitova poslatih sa naloga koji sadrže linkove ka prevarenim veb sajtovima.

“Haydenov nalog je hakovan”, rekla je Uniswap Fondacija u tvitu. “Ne klikajte na ovaj link – ili linkove u sličnim tvitovima koji mogu biti objavljeni.”

Sumnjiv tvit poslat sa Adamsovog naloga je pozvao korisnike UniswapX-a da provere da li su kvalifikovani za poklonjene $UNI tokene tako što će posetiti sajt koji je smešten u Rusiji. Taj veb sajt je registrovan istog dana kada je hakovanje izvršeno, primetio je jedan Twitter korisnik.

Poruka koja tvrdi da poklanja $UNI tokene je kasnije obrisana, iako su kasniji tvitovi poslati sa naloga, čak do 16:43 po njujorškom vremenu, i dalje izgledali kao da sadrže prevarene linkove. 

Uniswap nije odmah odgovorio na zahtev za komentar od strane The Block-a.