Coinbase otkriva decentralizovano slanje poruka u novčanicima sa XMTP-om.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Coinbase je razvio mehanizam za šifrovanu komunikaciju za svoju ponudu novčanika, u saradnji sa XMTP-om.
  • Sistem za komunikaciju pruža krajnje šifrovanje i sigurno čuva poruke preko XMTP mreže.

Kripto berza Coinbase je uvela mogućnost šifrovane komunikacije u svojoj ponudi novčanika, u saradnji sa projektom Extensible Message Transport Protocol, poznatim kao XMTP.

Poruke putem Coinbase novčanika omogućavaju korisnicima kriptovaluta da uspostave sigurne komunikacijske kanale između Ethereum Layer 1 i Layer 2 naloga, koristeći kripto domenska imena koja pružaju cb.id, Ethereum Name Service i Lens profili za identifikaciju.

Prema zvaničnoj dokumentaciji, XMTP-ov dizajn ga čini kompatibilnim sa bilo kojim identifikacionim rešenjem povezanim sa blockchain nalozima, bez potrebe za promenama na nivou blockchain-a.

Poruke vezane za Coinbase korisnikov novčanik mogu se sigurno preneti na bilo koju drugu decentralizovanu društvenu mrežu na Lens Protocol i druge platforme koje se integrišu sa XMTP-om, kao što su Lenster, Orb i Converse.xyz, bez potrebe za dodatnim koracima.

To znači da se razgovori mogu nesmetano nastaviti na različitim platformama, ističući fleksibilnost usluge. Osim toga, poruke su šifrovane sigurnosnim ključevima koji se isključivo dele između učesnika u razgovoru, dodajući dodatni sloj sigurnosti.

USDC plaćanja sa komunikacijom

Coinbase je saopštio da će ažuriranje takođe omogućiti korisnicima da šalju plaćanja drugima koristeći USD Coin bez naplate bilo kakvih gas troškova, sve to unutar interfejsa za komunikaciju. Ova integracija pojednostavljuje proces transakcije, uklanjajući uobičajene komplikacije povezane sa unosom adrese, i spaja praktičnost komunikacije sa funkcionalnošću plaćanja, napominje berza.

Coinbase Wallet će biti prvi i jedini samostalni novčanik koji ima integrisanu komunikaciju na XMTP-u, pružajući korisnicima vlasništvo nad njihovom kriptovalutom, identitetom i komunikacijom. Mogućnost komunikacije će biti dostupna danas i biće dostupna korisnicima koji dobiju pozivni QR kod od kompanije.