Coinbase prihodi u drugom kvartalu premašuju procene

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Nadmašujući procene analitičara, Coinbase je prijavio $708 miliona u prihodima za drugo tromesečje 2023. godine u poređenju sa $808 miliona za isto razdoblje prethodne godine.
  • Obim trgovanja je opao tokom tromesečja, smanjujući se na $92 milijarde u odnosu na $217 milijardi registrovanih u istom periodu prošle godine.

Coinbase je nadmašio procene analitičara objavljivanjem $707,9 miliona u prihodima za drugo tromesečje 2023. godine u poređenju sa $808,3 miliona zabeleženih u istom periodu prošle godine.

Analitičari su očekivali prihode od $629 miliona. Kripto berza je zabeležila neto gubitak od $97,4 miliona za drugo tromesečje u poređenju sa gubitkom od $1,1 milijarde prethodne godine.

“Q2 je bio snažno tromesečje za Coinbase i označio je nastavak
napretka na našem putovanju ka izgradnji kompanije koja je sve efikasnija i
finansijski disciplinovana”, napisala je kompanija u pismu akcionarima. Kompanija je uključena u kontinuiranu bitku sa Komisijom za hartije od vrednosti i berze.

Kompanija je generisala $151 milion u prihodima od kamata na USDC stabilnu kriptovalutu tokom tromesečja. To je manje od $199 miliona prihoda od kamata na USDC u prvom tromesečju, pri čemu kompanija navodi smanjenje tržišne kapitalizacije USDC od 28% kao faktor doprinosa.

Coinbase beleži pad obima trgovine i naknada za transakcije

Coinbase je takođe prijavio $327 miliona prihoda od naknada za transakcije, skroman iznos u uslovima smanjene trgovine. Prihod od naknada za transakcije u istom tromesečju prošle godine iznosio je $655 miliona.

Obim trgovanja je opao tokom tromesečja, smanjujući se na $92 milijarde u odnosu na $217 milijardi registrovanih u istom tromesečju prethodne godine.

Coinbase je saopštio da su mu “redovni operativni troškovi opali za skoro 50%” u odnosu na prethodnu godinu, delimično zbog smanjenja broja zaposlenih za 30%.

Kompanija je nedavno uspela da uspešno diversifikuje i doda dodatne izvore prihoda kao što su naplata pretplate i uslužne naknade. Istakla je nedavne sporazume sa upravljačima imovinom koji žele da donesu spot bitkoin ETF-ove na svetlost dana.

“Ovo tromesečje takođe predstavlja napredak u vezi sa regulacijom kriptovaluta, kako u SAD-u, tako i globalno”, rekla je kompanija. “U SAD-u, počinjemo da vidimo putanju za bipartizanski zakonodavni okvir koji bi mogao da utvrdi zaštitu potrošača i pravedan okvir tržišne strukture, uz istovremeno priznavanje važnosti održavanja inovacija u kriptovalutama u SAD-u.”

Deonice Coinbase-a su porasle 1,6% nakon zatvaranja na $92,23, prema podacima sa TradingView. Njegove deonice su do sada porasle skoro 150% ove godine.


Izvor: The Block