Prodaja bitkoina putem Cash App-a dosegla je 2,4 milijarde dolara

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Prodaja bitkoina na Cash App-u skočila je za 34% u drugom kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši impresivnih 2,4 milijarde dolara.

Platna kompanija Block, Inc. je saopštila da je prodaja bitkoina na njenoj platformi Cash App skočila za 34% u drugom kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši impresivnih 2,4 milijarde dolara.

Bruto profit od prodaje bitkoina iznosio je 44 miliona dolara, što je povećanje od 7% u odnosu na prethodnu godinu. Kompanija je navela da su kupci kupovali više digitalne imovine, čak i uz padajuće cene.

“Povećanje prihoda od bitkoina i bruto profita u odnosu na prethodnu godinu bilo je rezultat povećanja količine bitkoina prodatih kupcima, delimično nadoknađeno smanjenjem prosečne tržišne cene bitkoina u poređenju sa prethodnim periodom”, rekla je kompanija u saopštenju.

Investicije u bitkoin

Block je istakao svoje investicije u bitkoin, kupivši 50 miliona dolara u četvrtom kvartalu 2020. godine i 170 miliona dolara u prvom kvartalu 2021. godine.

“Na dan 30. juna 2023. godine, fer vrednost naše investicije u bitkoin iznosila je 245 miliona dolara na osnovu opaženih tržišnih cena, što je 142 miliona dolara više od knjigovodstvene vrednosti investicije nakon kumulativnih otpisa”, napisao je Block u izveštaju.

Prihod u ovom kvartalu porastao je na 5,53 milijarde dolara sa 4,40 milijarde dolara u istom kvartalu prošle godine. Bruto profit tokom perioda povećao se na 1,87 miliona dolara sa 1,47 miliona dolara.

Deonica Blocka je pala 5,5% u trgovanju nakon zatvaranja na 69,53 dolara, prema podacima sa TradingView-a. Ove godine, akcije su porasle za 10,9%.


Izvor: The Block