Crypto.com se registruje u Holandiji nakon izlaska Binance-a

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Crypto.com je saopštio da je obezbedio registraciju kod centralne banke Holandije.
  • Vest dolazi mesec dana nakon što je konkurentna kompanija Binance nije uspela da dobije registraciju u zemlji i morala je da se povuče.

Crypto.com je obezbedio registraciju kod centralne banke Holandije kako bi pružao usluge kriptovaluta – samo mesec dana nakon što je konkurentna kompanija Binance nije uspela da dobije registraciju u zemlji i morala je da se povuče.

Crypto.com je rekao da je dobio registraciju nakon sveobuhvatne revizije svog poslovanja i usklađenosti sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma Holandije. 

“Saradnja sa regulatorima kako bi se odgovorno unapredila industrija kriptovaluta i blockchaina od izuzetne je važnosti za Crypto.com”, izjavio je Kris Marszalek, izvršni direktor Crypto.com. “Odobrenje registracije od strane De Nederlandsche Bank predstavlja značajan korak napred za naše poslovanje i najnoviji dokaz naše posvećenosti usklađenosti.”

Crypto.com je nedavno dobio regulatorna odobrenja u nekoliko jurisdikcija, uključujući Singapur – gde je sedište kompanije – Francuska, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Dubai i Australija. Što se tiče Holandije, matična kompanija Crypto.com, Foris DAX Global Limited, će biti upisana u javni registar DNB-a kao pružalac usluga kriptovaluta do ponedeljka, rekao je portparol Crypto.com za The Block. 

Crypto.com je samo jedna od nekoliko kompanija za kriptovalute koje su obezbedile registraciju u Holandiji. Ostale kompanije uključuju Coinbase Europe, Bitstamp Europe i Hidden Road Partners, prema javnom registru.

Binance je napustio Holandiju prošlog meseca

Binance je napustio holandsko tržište prošlog meseca nakon što nije uspeo da obezbedi registraciju, ali je rekao da će nastaviti dijalog sa holandskim regulatorima. 

Centralna banka Holandije, DNB, odbija aplikante za kriptovalute ako ne dostave sve potrebne informacije ili ako DNB utvrdi da su podnete informacije netačne. Centralna banka takođe odbija registraciju ako utvrdi da su političari ili suosnivači nesposobni ili neprikladni, prema svojoj veb stranici.