EthStorage dostiže vrednost od 100 miliona dolara u seed token rundi.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Startap za skalabilnost Ethereum skladištenja EthStorage prikupio je 7 miliona dolara u rundi finansiranja.
  • Ova runda dovodi vrednost EthStorage-a na 100 miliona dolara. 

EthStorage, kripto startap koji ima za cilj skaliranje Ethereum skladištenja putem Layer 2 mreže, dostigao je vrednost od 100 miliona dolara u rundi finansiranja.

Finansiranje od 7 miliona dolara predvodio je kripto investicioni fond dao5, EthStorage je rekao u tvitu u četvrtak. Ostali investitori u rundi uključuju SevenX Ventures, Foresight Ventures, Sky9 Capital, Gate Ventures i Galxe.

Runda finansiranja je strukturirana kao jednostavan ugovor za buduće tokene (SAFT), rekao je Kevin Yang, upravni partner u Gate Ventures, za The Block. EthStorage nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

EthStorage je osnovan prošle godine od strane Qi Zhou-a, koji je takođe osnivač startapa za blockchain infrastrukturu QuarkChain, koji je osnovao 2018. godine nakon što je radio za kompanije poput Google-a i Meta. QuarkChain ima svoj token, QKC, koji trenutno ima tržišnu kapitalizaciju od preko 66 miliona dolara, prema CoinGecko podacima.

Šta je EthStorage?

Trenutno u razvoju, EthStorage je Layer 2 skladišni rollup izgrađen na vrhu Ethereum-a. “Kroz periodično podnošenje dokaza o skladištenju sa EthStorage Layer 2 mreže na Ethereum L1, platforma ima za cilj da iskoristi sigurnosne funkcije Ethereum glavne mreže dok značajno povećava kapacitet skladištenja Ethereum-a uz značajno smanjenje troškova,” rekao je Gate Ventures u blog postu danas. “Cilj mu je postizanje petabajta skladišnog kapaciteta uz smanjenje troškova skladištenja za faktor od 1/1000.”

Gate Ventures je uporedio EthStorage sa drugim blockchain projektima za skladištenje, uključujući Arweave i Filecoin, i rekao da EthStorage pruža funkcije koje trenutno nisu dostupne tim projektima. “Ethstorage otvara put inovativnom, ekonomičnom i dinamičnom rešenju za skladištenje koje ima potencijal da reši ograničenja postojećih opcija za skladištenje,” rekao je Gate Ventures.

Seed runda EthStorage-a dolazi u periodu smanjenog ulaganja rizičnog kapitala u kripto sektoru. Globalna ulaganja rizičnog kapitala u kripto startape su opala pet uzastopnih kvartala, prema podacima koje je prikupio The Block Pro Research.