Ferari vredan 2,5 miliona dolara sada je Polygon NFT.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Altr se nada da će postati tržište za luksuzne predmete koje nudi Polygon NFT-ove kao dokaz vlasništva.
  • Kompanija takođe tvrdi da može sigurno čuvati predmete za kupce dok ne budu spremni da ih preuzmu.

Zamislite da kupite sportski automobil, poput Ferrarija F40, ili izuzetno skup sat, poput Rolexa od 195.000 dolara, ali niste spremni da preuzmete odgovornost za brigu o bilo kojoj od tih stavki.

Altr, kompanija koja teži da postane centar za kupovinu i prodaju luksuznih predmeta autentifikovanih na Polygon blockchainu sa NFT-ovima, veruje da može imati odgovor. I sa prodajom Ferrarija F40 za 2,5 miliona dolara, firma se nada da je demonstrirala kako takva transakcija visoke cene koju je omogućio Altr funkcioniše.

Kada se luksuzni predmet proda putem njihove platforme, Altr kaže da ne samo da “izdaje digitalni dokaz vlasništva u obliku NFT-a” koji je izrađen na Polygon blockchainu, već takođe obećava da će se brinuti o fizičkoj imovini dok novi vlasnik ne odluči da preuzme svoj predmet.

“Svi kolekcionarski predmeti se sigurno čuvaju i održavaju od strane Altr-ovih Orakula u sigurnim skladištima dok vlasnik NFT-a ne odluči da preuzme fizički kolekcionarski predmet”, navodi se u saopštenju kompanije.

Altr-ova aplikacija za upravljanje Lucidao je navela da je Ferrari prodat za manje od 48 sati, prema objavi na Twitteru. Transakcije se obavljaju u USDT stabilnoj kriptovaluti, prema veb stranici kompanije.

 

“Brzina kojom je automobil prodat je dokaz o poverenju koje zajednica ima u Altr i tehnologiju na kojoj je izgrađen”, rekao je Davide Rovelli, koji je, prema saopštenju, “jedan od prvih podržavalaca Altr-a”.

Rovelli je dodao da je siguran da “postoji rastuće tržište za kolekcionare koji kupuju fizičku imovinu koristeći blockchain tehnologije, omogućavajući sigurno i transparentno rešenje za sticanje, posedovanje, razmenu i čuvanje vrednih sredstava”.

Delimično vlasništvo i skladištenje

Iako prodaja Ferrarija izgleda kao najveća transakcija koju je Altr dosad obavio, kompanija kaže da to nije bila njihova prva prodaja skupocenog predmeta. U januaru je Altr prodao Rolex Daytonu za 195.000 dolara, prema saopštenju.

Međutim, Altr nije prodao Rolex jednom kupcu, već grupi kupaca. Kompanija je uvela ono što naziva “frakcionalizovano” vlasništvo koje omogućava potencijalnim kolekcionarima da dobiju deo – suštinski deo – luksuznog predmeta. Osobe koje poseduju deo predmeta dobijaju NFT.

“Orakuli” kompanije Altr su zaduženi za sertifikaciju autentičnosti i zaštitu luksuznih sredstava, prema Altr-u. Kompanija je navela da “renomirani stručnjaci” mogu proceniti i obezbediti skladištenje vrednih predmeta koji se prodaju putem platforme.