FTX i Genesis pokušavaju da reše spor u slučajevima bankrota.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Oba bankrotirana preduzeća su postigla sporazum u načelu o rešavanju tužbi koje je FTX podneo protiv Genesisa, izjavili su njihovi advokati.
  • Nisu pružili detalje o sporazumu, ali su rekli da planiraju podneti zahteve za odobrenje nagodbe.

Bankrotirani FTX Trading i Genesis Global Holdco su postigli sporazum u načelu o rešavanju spora u vezi sa svojim slučajevima zaštite od bankrota, izjavili su njihovi advokati.

U pismu koje je podneto u četvrtak sudiji za bankrot, pravni savetnici oba preduzeća su rekli da nameravaju “odmah dokumentovati Nagodbu i podneti zahtev u skladu sa Federalnim pravilom o postupku bankrota 9019(a) za donošenje naloga o odobrenju Nagodbe u njihovim odgovarajućim sudovima”.

Međutim, pismo nije dalo detalje o nagodbi.

Bankrotirani FTX je prethodno tvrdio da kripto zajmodavac Genesis duguje propaloj berzi čak 2 milijarde dolara, spor koji bi verovatno odložio sopstvene sudski postupke Genesisa, izvestio je Bloomberg ranije ovog meseca.

Genesis pogođen od strane 3ac, FTX

U januaru je Genesis podneo zahtev za zaštitu od bankrota prema poglavlju 11 u federalnom sudu za bankrot u Njujorku nakon što je pretrpeo finansijski udarac usled propasti kripto hedž fonda Three Arrows Capital i FTX prošle godine.

Genesis duguje oko 3,6 milijardi dolara svojim 50 najvećim poveriocima, uključujući potraživanja od strane Gemini, kripto berze koju su osnovali blizanci Vinklevos.