GameStop obustavlja uslugu kripto novčanika

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Prodavac video igara GameStop objavio je da će prekinuti pružanje usluga kripto novčanika od novembra.

U onome što bi mogao biti veliki udarac za širenje usvajanja blockchain-powered video igara, GameStop je prestao da pruža usluge kripto novčanika.

Kompanija je objavila informacije na svojoj veb stranici: “Zbog regulatorne neizvesnosti u kripto prostoru, GameStop je odlučio ukloniti svoje iOS i Chrome Extension novčanike sa tržišta”, rekao je GameStop. Usluga će prestati od 1. novembra, rekla je kompanija.

Američki GameStop je prošle godine privukao pažnju kada je objavio da pokreće NFT tržište. Sa svojim kripto novčanikom, želeo je da omogući kupcima da čuvaju svoje kripto valute i NFT-ove i koriste decentralizovane aplikacije na Ethereum blockchainu. Tada je izgledalo da bi GameStop-ovo prihvatanje kriptovaluta moglo koristiti web3 igrama poput Gods Unchained i Illuvium, koje rade na Immutable X, Layer-2 Ethereum rešenju.

Ove godine čitava kripto industrija, od berzi do samih sredstava, suočila se sa obnovljenom regulatornom kontrolom u Sjedinjenim Američkim Državama nakon kolapsa FTX-a.

Postoji posebna neizvesnost u vezi pravnog statusa ethera. Godinama su federalni regulatori tretirali kriptovalutu više kao robu, što ne zahteva finansijska otkrivanja koja zahtevaju sigurnosne investicije. Ali predsednik Komisije za hartije od vrednosti i berze, Gary Gensler, je nagovestio da bi mogao smatrati Ethereum token kao sigurnost, što bi moglo dovesti do preduzimanja pravnih mera protiv osnovnih programera Ethereuma zbog neprijavljenih ponuda sigurnosti, iako je odbio da javno iznese svoj konkretan stav o tokenima. U martu, državni tužilac Njujorka je tvrdio u pravnom postupku protiv trgovačke firme KuCoin da je ether neprijavljena sigurnost.


Izvor: The Block