Glavni direktor za prihod u kompaniji MicroStrategy podnosi ostavku nakon skoro sedam godina provedenih tamo.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Kevin Adkisson, glavni direktor prihoda kompanije MicroStrategy, dao je ostavku nakon što je radio za kompaniju skoro sedam godina.
  • CEO kompanije, Phong Le, preuzeo je Adkissonove odgovornosti.

MicroStrategy, firma za softversku inteligenciju koja drži bitkoin na svom bilansu stanja, izgubila je svog glavnog direktora prihoda, Kevina Adkissona.

Adkisson je kompaniji saopštio svoju ostavku sa pozicije u sredu, MicroStrategy je danas saopštila u regulatornom izveštaju. Adkisson će ostati u kompaniji kao neizvršni zaposleni u savetodavnoj ulozi tokom tranzicionog perioda koji još uvek nije određen, dodala je MicroStrategy.

Adkisson je radio za MicroStrategy skoro sedam godina, prema njegovom LinkedIn profilu. Nije odmah jasno zašto je napustio kompaniju. Kompanija nije odmah odgovorila na zahtev The Block-a za komentar.

Phong Le, predsednik i CEO MicroStrategy-a, preuzeo je Adkissonove odgovornosti kao šef prodajne organizacije i prodajne funkcije kompanije, saopštila je kompanija.

Odlazak Adkissona dolazi u vreme kada MicroStrategy ponovo kupuje bitkoin. Prošlog meseca, kompanija je saopštila da je kupila dodatnih 12.333 bitkoina za ukupno 347 miliona dolara u gotovini, čime je ukupno povećala svoje zalihe bitkoina na oko 152.333 bitkoina, vrednih otprilike 4,6 milijardi dolara po trenutnoj ceni bitkoina od oko 30.200 dolara.